World soundtrack awards
 
Hot Summer @ BIJLOKE WONDERLAND - Rear Window (1954, Alfred Hitchcock)
Hot Summer @ BIJLOKE WONDERLAND - Rear Window (1954, Alfred Hitchcock)
donderdag 23 jul 2020 - 21:45
Film
23 jul 21:45
Nodig je vrienden uit

Hot Summer @ BIJLOKE WONDERLAND - Rear Window (1954, Alfred Hitchcock)

- VOLZET -

Film Fest Gent organiseert van 22 tot en met 26 juli een reeks gratis filmvertoningen in openlucht onder de noemer 'Hot Summer'. We doen dat in de heerlijke binnentuin van de Gentse Bijlokesite. Zo trapt Film Fest Gent meteen ook het zomerfestival BIJLOKE WONDERLAND op gang. 

Op de tweede dag van Hot Summer wordt de dorre woestijn ingeruild voor James Stewarts claustrofobische woonkamer te New York in Alfred Hitchcocks Rear Window (1954). Conform aan zijn oeuvre en met een steevaste plek bovenaan op de lijstjes, is dit gecanoniseerde filmtheater van de master of suspense een bloedstollende thriller die niemand onberoerd laat en waarin de kijker een medeplichtige voyeurist in argwaan wordt, terwijl hij of zij in zwijm valt voor de charmes van Grace Kelly.

 • Waar? de heerlijke binnentuin van de Gentse Bijlokesite
 • Wanneer? 23/7 (donderdag) om 21u45
 • Prijs? de 'Hot Summer' filmvertoningen van Film Fest Gent zijn volledig gratis maar registratie via onderstaande link is verplicht. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Praktisch

Gelieve ten laatste om 21:30 aanwezig te zijn. De filmvoorstellingen starten om 21:45 (na zonsondergang). De site opent de deuren om 20:30. Graag willen we je nog laten weten dat er op de Bijlokesite de mogelijkheid zal zijn om in de Wonderland zomerbar een drankje en/of huisbereide 'movie snacks' te kopen.

Veiligheid staat uiteraard nog steeds centraal en om dit allemaal coronaproof te laten verlopen, respecteren we een maximum van 200 bezoekers. Hier ook nog een overzicht van de verdere praktische info:

 • Vergeet uw ticket niet.
 • De Wonderland zomerbar is open vanaf 20:30.
 • De filmvertoningen vinden plaats in de openlucht. Zorg dus voor aangepaste kledij bij slecht weer.
 • Volg steeds het circulatieplan, de geldende maatregelen en de aanwijzingen van het personeel strikt op.
 • Het dragen van een mondmasker op momenten van circulatie is verplicht.
 • Mensen die ziek zijn, mogen niet deelnemen aan evenementen. Mensen die in de zeven dagen voor het evenement symptomen vertoonden of ziek waren, mogen niet deelnemen aan evenementen.
 • Bij het binnenkomen of na iets te hebben gedronken in de zomerbar kan je plaats nemen op de tribune. De tickets zijn ongenummerd, het zaalpersoneel zal je een plaats aanwijzen. We hopen op jullie begrip dat je enkel in een bubbel van 1 of 2 personen kan zitten om naar de film te kijken. Als je met een grotere groep komt, zal het zaalpersoneel jullie vragen op te splitsen. In de zomerbar kan je volgens de geldende maatregelen voor de horeca wel in een grotere bubbel samen zitten.
 • Eens je op de tribune zit om naar de film te kijken is het niet meer toegelaten deze nog te verlaten. Kom dus tijdig om nog een drankje te nuttigen in de zomerbar en ga voor het begin van de voorstelling naar het toilet.

De projectie van deze film is mogelijk gemaakt dankzij Barco / Cinionic.

Foto's

Film Fest Gent -
Online communicatie door Wisefools