11 22 okt. '22

The Loft opent het 41e Film Fest Gent

P18qt0o7e81ltl19vb1moop1e11qe1
20 jun. 2014

De 41e editie van Film fest Gent opent op dinsdag 14 oktober met 'The Loft', Erik Van Looy’s langverwachte Amerikaanse remake van het fenomenaal succesvolle 'Loft' van Bart De Pauw en Erik Van Looy.

The Loft vertelt over vijf getrouwde vrienden die in het geheim een loft delen waar ze hun vriendinnen en maîtresses ontvangen. Een prima regeling die in een nachtmerrie ontaardt als ze op een ochtend het lichaam van een onbekende vrouw in de loft vinden. Matthias Schoenaerts is de enige acteur uit het origineel die ook in deze remake een van de hoofdrollen speelt. De vier andere vrienden worden vertolkt door Karl Urban ('Star Trek Into Darkness'), James Marsden ('X-Men', '2 Guns'), Wentworth Miller ('Prison Break) en Eric Stonestreet ('Modern Family').

Regisseur Erik Van Looy: ‘We hebben een lange rit achter de rug met 'The Loft', maar het Film Fest Gent openen voelt als thuiskomen. Dit is na 'De Zaak Alzheimer' mijn tweede film die het prestigieuze festival mag openen en daar ben ik best trots op. Meer nog: ik kijk nu al reikhalzend uit naar 14 oktober. Het wordt een mooie en spannende avond.’

Artistiek directeur van Film Fest Gent Patrick Duynslaegher over de keuze van 'The Loft': ‘We zijn bijzonder trots om de 41e editie van Film Fest Gent te kunnen openen met 'The Loft', de film waarmee Erik Van Looy, een van onze meest gedreven filmmakers, een jongensdroom in vervulling ziet gaan: een heuse Amerikaanse film maken. Met als basis het vernuftig scenario van Bart De Pauw, maar nu door scenarist Wesley Strick aangepast aan een Amerikaanse setting (New Orleans), met Amerikaanse acteurs in de hoofdrollen en een nog hoger tempo, heeft Erik een film gemaakt die rustig op eigen benen kan staan en de kwaliteiten van het origineel uit 2008 combineert met een nog grotere vakkennis. Ook voor wie de Vlaamse versie heeft gezien blijft het genieten van een ‘whodunit’ thriller vol verbazende wendingen en verwikkelingen en een uitgekiende mix van spanning, intrige en mysterie.’

'The Loft' werd geproduceerd door Woestijnvis en Anonymous Content ('Babel', 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind'), wordt in België verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en is de eerste remake van een Vlaamse film die wereldwijd door een grote filmstudio (Universal) wordt verdeeld.

De publieke voorstelling vindt plaats in Vooruit
Ticketvoorkoop gaat van start op 27 augustus via www.vooruit.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.