Mathias Sercu debuteert met 'J’aime la vie'

Jaime la vie Mathias Sercu jpg
Nieuws 17 aug 2022
Acteur en scenarist Mathias Sercu is begonnen aan de opnames van zijn eerste film J’aime la vie. Een zelfgeschreven ode aan het leven waaraan hij zeven jaar werkte als scenarist.

Mathias Sercu beschrijft zijn debuutfilm als een ode aan het leven en aan het zorgen voor elkaar. Een film ook over hechten en loslaten, over liefde en met humor. Mira is het centrale personage. Zij is een alleenstaande moeder, altijd positief en boordevol energie. Ze is thuisverpleegster met een hechte vriendenkring en ze heeft een goede relatie met haar jongste broer. Niet zo met haar oudste maar ze probeert, na vreselijk nieuws, het contact met hem te herstellen. Haar doel is om het gezin dat er nooit echt een was, toch opnieuw te herenigen. Het niet alledaagse en kleurrijke gezin trekt naar de Ardennen waar Mira zal proberen om de gezinsbanden terug aan te halen.

Cast

De hoofdrol zal worden vertolkt door Janne Desmet die een glansrol vertolkte in de tv-reeks Studio Tarara. Ze kreeg er in 2019 een Ensor voor. Naast haar staat Jurgen Delnaet die in 2008 debuteerde in Aanrijding in Moscou en later indruk maakte als Nico Marsman in de reeks Marsman. Greet Verstraete, Bert Dobbelaere, Mattias Busschaert vervolledigen de cast van de vijf belangrijkste personages. Andere rollen zijn voor onder andere Els Olaerts en Lien Degraeve.

Marsman

Mathias Sercu studeerde in 1992 af aan het Muziekconservatorium Brussel en werkte sindsdien als acteur en auteur. Recent trad hij op in Mijn slechtste beste vriendin, Onder vuur en Black-out. Marsman was zijn eerste eigen grote project. Het werd meermaals bekroond onder andere met de Prix Italia voor tv-drama. In eigen land kreeg hij voor Marsman de eerste scenarioprijs van de scenaristengilde en de diversiteitstrofee van VRT. Mathias Sercu bedacht en schreef ook Chantal, de nieuwe Eén-fictiereeks die in september op antenne komt. Maaike Cafmeyer speelt de hoofdrol, gebaseerd op haar personage in de reeks Eigen kweek.

Camerawerk is in handen van Anton Mertens die we eerder aan het werk zagen in Lost Luggage, Beau Séjour en Baghdad Messi. Thomas Vanelslander en Hannelore Bedert verzorgen de soundtrack. J’aime la vie is een productie van Lunanime in coproductie met Tarantula. De film wordt in 2023 in de zalen verwacht.

DSC 4815

Raf Butstraen

Met decennia filmgeschiedenis op de teller is voormalig filmcriticus Raf Butstraen de geknipte man om het laatste filmnieuws te fileren voor Film Fest Gent.