09 20 okt. '24

Oscar Academy wil Ruben Impens als lid

Ruben Impens FFG2021
Nieuws 06 jul. 2022
Ruben Impens is een van de tien internationale chefs fotografie die een uitnodiging kregen om toe te treden tot de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars.

Impens verzorgde onder meer de fotografie van de Oscar genomineerde The Broken Circle Breakdown van Felix van Groeningen. Vorig jaar was dat ook het geval voor Titane van Julia Ducournau die in Cannes de Gouden Palm won. Recent mocht Impens nogmaals de rode loper op in Cannes als cameraman voor De acht bergen van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch. De film won de prijs van de jury.

Andere films en series waar Rubens de fotografie voor verzorgde zijn o.a. The Mustang, Dirty God, Beautiful Boy, Grave, Black Mirror (Men Against Fire), De helaasheid der dingen, Turquaze en Aanrijding in Moscou.

Ruben Impens FFG2021
Ruben Impens won de Knack Focus Jo Röpke award tijdens FFG 2021

Bijdrage

De Oscar academy nodigde dit jaar 397 nieuwe leden uit. Allemaal filmprofessionals die zich onderscheidden door hun bijdrage aan de filmwereld. De selectie gebeurde op basis van beroepskwalificaties, waarbij vertegenwoordiging, inclusie en gelijkheid een prioriteit blijven. De groep bestaat dit jaar voor 44 procent uit vrouwen, 37 % behoort tot ondervertegenwoordigde gemeenschappen en de helft is afkomstig uit 53 landen en gebieden buiten de Verenigde Staten.

Onder de Vlamingen die in het verleden al uitgenodigd werden door de Academy komen de namen voor van o.a. Felix van Groeningen, Dominique Deruddere, Michaël Roskam, Stijn Coninx, Emma de Swaef, Sahim Omar Kalifa, chef fotografie Jo Willems en monteur Nico Leunen.

DSC 4815

Raf Butstraen

Met decennia filmgeschiedenis op de teller is voormalig filmcriticus Raf Butstraen de geknipte man om het laatste filmnieuws te fileren voor Film Fest Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?