09 20 okt. '24

Lukas Dhont draait 'Close'

Lukas dhont menuet
Nieuws 28 jul. 2021
Drie jaar na zijn triomftocht met Girl, openingsfilm van Film Fest Gent in 2018, staat Lukas Dhont momenteel op de set van zijn tweede langspeelfilm Close. Deze film volgt het parcours van een vriend en een moeder, waarin kwetsbaarheid, identiteit en liefde centraal staan.

Het door Lukas Dhont en Angelo Tijssens geschreven scenario gaat over een intense vriendschap tussen twee dertienjarige jongens Leo en Remi. Wanneer die abrupt wordt afgebroken, zoekt Leo vol onbegrip toenadering tot Sophie, de moeder van Remi.

Lukas Dhont
“Drie jaar na 'Girl' eindelijk terug op een filmset staan, samen met een getalenteerde cast en crew, doet deugd. Des te meer met een verhaal dat mij zeer nauw aan het hart ligt."
Lukas Dhont Regisseur

De cast van de film bestaat uit een mix van jong talent met enkele gevestigde waarden. Daaronder Emilie Dequenne die de titelrol vertolkte in de met een Gouden Palm bekroonde Rosetta van de gebroeders Dardenne. Dequenne zelf won ex aequo toen ook de prijs voor de beste vrouwelijke vertolking. Zij kreeg die ook, ditmaal in de sectie Un Certain Regard, voor haar rol in A perdre la raison van Joachim Lafosse. Naast Emilie Dequenne is er ook nog Léa Drucker die een hoofdrol speelt in de zopas voor Locarno geselecteerde Petite Solange van Axelle Ropert en onder meer te zien was in Synonymes van Nadav Lapid.

Michiel Dhont, broer van Lukas, produceert Close voor Menuet van Dirk Impens en Lumière brengt de film volgend jaar in de zalen.

DSC 4815

Raf Butstraen

Met decennia filmgeschiedenis op de teller is voormalig filmcriticus Raf Butstraen de geknipte man om het laatste filmnieuws te fileren voor Film Fest Gent.

Tags

FFG2018

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?