Film Fest Gent start nieuwe cyclus met 50e editie en opgefriste huisstijl

FFG Logo Yellow Blue rgb
Nieuws 25 mei 2023
Film Fest Gent - België's grootste internationale filmfestival - zal in oktober 2023 haar 50e verjaardag vieren. Voor een nieuw tijdperk past ook een nieuwe huisstijl waarmee het festival haar vooruitstrevende identiteit laat zien, die er overigens al sinds het prille begin is geweest.

Stoutmoedigheid voorop

Film Fest Gent betreedt haar vijfde decennium. Sinds 1974 staat haar programmering in het teken van een gedurfd aanbod, gebracht naar een zowel internationaal als lokaal publiek. Gericht op films die vrijwel geen kans krijgen in het reguliere bioscoopcircuit - maar absoluut een publiek verdienen - viert FFG haar aanstaande 50e editie met een nieuwe huisstijl die volledig overeenkomt met diens gedurfde eigenheid. De nieuwe identiteit staat voor zowel haar roemrijke geschiedenis als haar ambitieuze toekomstblik.

Om tot een herkenbare huisstijl te komen, werkte Film Fest Gent samen met Mutant: een creatief bureau gevestigd in Antwerpen. Het nieuwe logo van Film Fest Gent is zowel hedendaags als tijdloos en zet haar attitude jegens gedurfde cinema in de verf, daarnaast is het logo geïnspireerd door de ronddraaiende beweging van een filmspoel. De vele kleuren in de nieuwe stijl verwijzen naar de veelkleurigheid van het festivalprogramma.

We hebben het ontwerp benaderd met een festival spirit in gedachten en kwamen zo tot een design dat staat voor een heldere en krachtige viering van cinema. De nadruk op kleur en beweging in de nieuwe stijl valt samen met de identiteit van het festival, waardoor die ook opvalt in de wereld buiten de donkere filmtheaters.
MUTANT
FFG 15 Okt Vandebuerie 7 van 7
Voor onze huisstijlvernieuwing zijn we niet over één nacht ijs gegaan. De 50ste verjaardag van Film Fest Gent doet ons stilstaan bij de indrukwekkende legacy van de voorbije halve eeuw, maar meer nog bij de toekomst van het filmfestival. Vandaag is er meer filmcreatie dan ooit. Met het aantal producties stijgt ook de nood aan scherpe curatie. Het wordt dus uitermate belangrijk dat FFG blijft fungeren als een gids en richtingwijzer voor de zevende kunst, zowel voor cinefielen als voor een breed en divers publiek. Dat onze nieuwe huisstijl dat alles zo krachtig omarmt, verbeeldt en letterlijk in beweging zet, daar zijn we heel blij mee.
Marijke Vandebuerie Algemeen Directeur Film Fest Gent
Kim Verthé
We zijn heel enthousiast over de samenwerking met MUTANT. Hun creatievelingen vertrekken heel erg vanuit bewegend beeld, een van de basisprincipes van cinema. Roterende elementen - een knipoog naar de filmspoelen van weleer - vormen een hommage aan ons rijke festivalverleden terwijl ze tegelijk de dynamiek teweegbrengen waar we naar op zoek waren.
Kim Verthé Hoofd Communicatie & Pers Film Fest Gent