10 21 okt. '23

FFGent events al in verkoop

P19uos6vkrl8dqd61o5p127sgr1
09 sep. 2015

De 42e editie van Film Fest Gent (13 tot 24 oktober 2015) nadert en ook de 15e verjaardagseditie van het World Soundtrack Awards Ceremony & Concert op zaterdag 24 oktober 2015 belooft een mooie editie te worden.

Wees er dus snel bij en bestel nu al je tickets voor deze 12 evenementen die al beschikbaar zijn in voorverkoop:

Ma 12.10.15 20.00u - 'The Walk'

Het duizelingwekkende ‘The Walk’, de nieuwste film van Robert Zemeckis met Joseph Gordon-Levitt in de hoofdrol, is op 12 oktober 2015 de vooropening van het 42e Film Fest Gent.

Bestel nu je tickets!


Wo 14.10.15 20.30u - Nozinja / Hiele

Vorig jaar nog liet de Zuid-Afrikaanse Nozinja de Balzaal van Vooruit daveren met zijn razendsnelle mitrailleurbeats en uitzinnige dansers. In oktober komt hij terug met een speciale audiovisuele show voor Film Fest Gent & Vooruit.

Bestel nu je tickets!

Do 15.10.15 21:30 - Talk Sir Alan Parker

Britse topregisseur Alan Parker is de voorzitter van de internationale jury van het 42e Film Fest Gent. “If you haven’t got something to say, I don’t think you should be a filmmaker” is zijn devies. Alan Parker gaat in de 'Talk' in gesprek met Patrick Duynslaegher over zijn werk.

Bestel nu je tickets!


Za 17.10.15 20.00u - The Rileys: Gyan & Terry Riley

Dit jaar werd Terry Riley 80 jaar en vierde dit ondermeer met een (uitverkocht) festival in het Amsterdamse Muziekgebouw. Voor Film Fest Gent komt hij live een film naar eigen keuze op piano begeleiden met zijn zoon Gyan Riley op gitaar.

Bestel nu je tickets!


Wo 21.10.15 18.30u - 'Back to the future'-marathon

Great Scott! Op woensdag 21 oktober 2015 vieren we dat Marty McFly dertig jaar geleden terug ging naar de toekomst! Op Film Fest Gent kan je de volledige trilogie van 'Back To The Future' op het grote witte doek bekijken.

Bestel nu je tickets!


Wo 21.10.15 20.30u - Jerusalem In My Heart / Tashi Dorji

Jerusalem In My Heart is het alter ego van Radwan Moumneh, een Libanese Canadees die met o.a. Suuns, Cursed en A Silver Mt. Zion werkte in de legendarische Hotel2Tango studio’s in Montréal. Bhutaanse gitarist Tashi Dorji kwam voor het eerst in de kijker via Ben Chasny (Six Organs of Admittance).

Bestel nu je tickets!


Do 22.10.15 09.30u - Film Muziek Seminarie

De focus van het 42e Film Fest Gent op Britse cinema wordt ook weer dit jaar doorgetrokken in het Film Music Seminar in gesprekken met o.a. topcomponist George Fenton. George Fenton zal in de voormiddag in gesprek gaan met Martine Huvenne over zijn samenwerking met onder andere regisseur Ken Loach. In de namiddag ligt de nadruk op het verschil in samenwerkingen voor Britse & Noord-Amerikaanse producties.

Bestel nu je tickets!


Do 22.10.15 19.00u - Black Flower: Film + Concert

Bestel nu al tickets voor de vertoning van 'Love, Theft and Other Entanglements' - het langspeeldebuut van de jonge Palestijnse regisseur Muayad Alayan met soundtrack van Nathan Daems en zijn ensemble Black Flower. Na de filmvertoning speelt Black Flower een volledig concert met nummers uit de film en nieuw werk.

Bestel nu je tickets!

Do 22.10.15 21.00u - Black Flower: Concert

Het is ook mogelijk om enkel een ticket te kopen voor het concert, zonder de filmvertoning van 19:00.

Bestel nu je tickets!


Do 22.10.15 20.00u - Great British Film Music

Naar aanleiding van de focus op Britse film wil Film Fest Gent ook de rijke traditie van de Britse filmmuziek onder de aandacht brengen. Nagenoeg alle grote namen uit de Britse filmmuziek passeren de revue, van William Walton tot John Barry, van George Fenton tot Michael Nyman. Hun bekende scores worden begeleid door fragmenten uit toppers uit de Britse cinema, met o.a. Richard III, Shakespeare in Love, Murder on the Orient Express, Dangerous Liaisons,...

Bestel nu je tickets!


Vr 23.10.15 09.00u - WSAwards Industry Day

Film Fest Gent focust op het uitwerken en professionaliseren van zijn filmmuziek-industrie-activiteiten. Door de WSAwards Industry Day op vrijdag 23 oktober 2015 te organiseren, verenigt het festival jonge componisten, filmmakers en filmmuziek-professionals. Ze krijgen de mogelijkheid om te leren, debatteren en te netwerken.

Bestel nu je tickets!


Za 24.10.15 13.00u - Q&A + Meet & Greet WSAwards

Tijdens de Meet & Greet krijg je de mogelijkheid om enkele belangrijke leden uit de wereld van de filmmuziek te leren kennen, waaronder de artiesten van de World Soundtrack Awards. Artistiek directeur Patrick Duynslaegher en muziekdirecteur Dirk Brossé gaan in discussie met de centrale gast van de WSAwards, Alan Silvestri, Lifetime Achievement Award-ontvanger Patrick Doyle en Discovery of 2014 Daniel Pemberton.

Bestel nu je tickets!


Za 24.10.15 20.00u - 15th World Soundtrack Awards & Ceremony

Wat Film Fest Gent uniek maakt is zijn focus op muziek en het eren van bekende en minder bekende filmcomponisten, die helaas meestal de vergeten, maar daarom niet minder belangrijke figuren zijn van de filmmwereld. De World Soundtrack Awards & Ceremony zal doorgaan op 24 oktober en verwelkomt talrijke beroemde componisten, met als centrale gast Alan Silvestri.

Bestel nu je tickets!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.