09 20 okt. '24

FFG Sessions met Natalie Holt

Natalie Holt FFG Session 2
Nieuws 18 jan. 2024
In lijn met zijn muzikale DNA lanceerde Film Fest Gent een nieuwe FFG Session, een performance waarbij dit keer de Britse componiste en violiste Natalie Holt samen muziek maakt met de studenten van het KASK & Conservatorium in Gent. Voor de FFG Sessions brengt FFG ervaren internationale componisten en jonge muzikanten samen voor een intieme live performances. Film Fest Gent lanceerde dit nieuwe format in zijn verjaardagsjaar 2023, om filmmuziek als unieke kunstvorm verder te stimuleren.
FFG Sessions screengrab

FFG Sessions

Film Fest Gent, da's muziek. Volledig in lijn met dat DNA zijn er de FFG Sessions in samenwerking met KASK & Conservatorium. Ervaren componisten stellen tijdens de FFG Sessions zelf hun eigen werk voor en spelen enkele stukken uit hun oeuvre samen met studenten van KASK & Conservatorium. De muziek wordt steeds herschreven voor een klein ensemble en wordt uitgevoerd in MIRY Concertzaal na een hands-on repetitie met de componist.

Natalie Holt Conducting

Natalie Holt

De carrière van Natalie Holt geraakte de laatste jaren in een stroomversnelling. Ze werkte samen met John Williams en Hans Zimmer en vergaarde talloze awards. Haar werk is al even uiteenlopend als haar instrumentale keuzes. Voor haar FFG Session koos Holt de epische score van Loki, in een nieuwe orkestratie, en het intieme stuk uit Fever Dream (Distancia de rescate)

  • Bio Natalie Holt

    Natalie Holt is een Britse componist en muzikant zowel gekend voor haar grootse orkestrale arrangementen als voor haar intieme, experimentele elektro-akoestische composities. Holts werk wordt verrijkt door haar ervaring als klassieke violist en omvat onder meer Loki, Deadwater Fell, Wallander, en Paddington. Als professioneel muzikant trad Holt op tijdens de Olympische Spelen in Londen en werkte ze samen met onder meer George Michael, Lady Gaga en Andrea Bocelli. Natalie Holt was in 2021 bij de World Soundtrack Awards genomineerd voor zowel de Discovery of the Year (voor Infidel) als de Television Composer of the Year Award (voor Loki, Season 1), en is de eerste vrouw die een live-action Star Wars-project van muziek voorzag. In 2022 was ze genomineerd samen met John Williams in de categorie World Soundtrack Award for best Television Composer of the Year, voor hun muziek voor de Disney+-serie Obi-Wan Kenobi.

Streamingwars loki blogroll 1700009821295

"Loki"

De internationaal gelauwerde componist Natalie Holt koos voor de FFG Session voor een performance van Loki, een van haar meest bekende scores, die ze herorkestreerde voor een klein ensemble. De kamermuziekversie toont haar immense talent om een frisse en originele adaptatie te maken van de originele partituur van Loki, die geschreven is voor een traditioneel orkest gecombineerd met vintage analoge synthesizers, Scandinavische volksinstrumenten en de vreemde, verontrustende elektronische klanken van de theremin, een elektronisch muziekinstrument dat bespeeld wordt door de afstand tussen de handen en de twee antennes te variëren.

Fever dream still

"Fever Dream" (Distancia de rescate)

Het andere stuk dat de studenten, samen met de componiste zelf én samen met collega-componist en violist Daniel Hart, brengen in deze FFG Session is Fever Dream van de film Distancia de rescate (Fever Dream, Netflix), een psychologische thriller van Claudia Llosa. De muziek begeleidt een scène in de film waar een van de personages roit in een boot, terwijl die een nachtmerrie beleeft.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?