09 20 okt. '24

Heribert Schwan

Verbrannt, verstrahlt, vernichtet

43' - 1983 - Documentaire
Regisseur: Heribert Schwan
HERIBERT SCHWAN
Geboren in 1944. Studeerde Geschiedenis en Politieke Wetenschappen. Daarna freelance journalist bij WOR en Radio Bremen.

Hoogtepunt van dit totaalprogramma gewijd aan "Oorlog en Vrede" -films is VERBRANNT - VERSTRAHLT - VERNICHTET een documentaire waaraan drie jaar gewerkt werd door Heribert Schwan en Rold Steininger. Is vooral een uitvoerig document over Hiroshima en Nagasaki met de bedoeling een "objectief" beeld op te hangen van de gebeurtenissen. De getuigenissen van slachtoffers, politici en wetenschappers kleuren dit document, maar de grote kracht ligt wel in de on-emotionele en niet-demagogische aanpak van de makers. Waardoor hun document ook barsten en hopelijk gaten kan slaan in het pantser van de pro-atoombewapening-beweging. Tenslotte, reken maar zelf na: de atoommachten vandaag hebben 60.000 atoom- en waterstofbommen, met 1. 600. 000 keer de vernietigingskracht van de Hiroshima-wandaad.

Generiek

Regisseur

Heribert Schwan

Meer informatie

Productielanden

Duitsland

Jaar

1983

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?