09 20 okt. '24
82f47b24 bfde 463e b392 3f02e324acb1

Bertrand Van Effenterre

Tumultes

Editie 1990
91' - 1990 - Drama - Taal: Frans
Regisseur: Bertrand Van Effenterre Met: Bruno Cremer, Nelly Borgeaud, Julie Jézéquel

Patrick is dood. De zoon, de broer is dood. Zijn verlies brengt een familie bijeen in het ouderlijk huls ergens aan de kust van Bretagne. Zijn moeder heeft een zware klap gekregen. Zij is bedlegerig en het verlies heeft haar verstand vertroebeld. Vader heeft zich helemaal opgesloten in zwijgzaamheid. Hij bijt zich vast In zijn vissersbedrijf. En dan zijn er de drie dochters, die elkaar al een hele tijd niet meer gezien hebben. Anne, de oudste, is het type van de voorbeeldige dochter.

Zij neemt haar rol als oudste zeer ernstig en lijkt alles perfect In de hand te hebben. Maar zij verbergt In feite haar verdriet en eenzaamheid achter het imago van de onverstoorbare, zelfbewuste jonge vrouw. Isabelle komt uit de stad , waar ze met haar rebelse natuur enkele jaren tevoren naartoe was gegaan om uit de familietradities te breken. Zij is een onrustige natuur en we merken dat zij van de ene mislukking naar de andere gegaan Iis. En dan is er de jongste, Claude, de tweelingzus van Patrick, die een frisse natuur Is, maar nu heel erg lijdt onder de verdwijning van Patrick.

Tumultes is een intimistische, trage film met een vrij traditionele aanpak, mooi geacteerd, verzorgd gemaakt en met een sfeer die sterk wordt beïnvloed door de muziek van Cherublni's Requiem. Signaleren we dat deze productje werd gesteund door het Ministerie van de Franse Gemeenschap.

Image gallery

82f47b24 bfde 463e b392 3f02e324acb1
Bdb79b34 818c 4e4c ba2c 8af4f679b3b2

Generiek

Regisseur

Bertrand Van Effenterre

Met

Bruno Cremer, Nelly Borgeaud, Julie Jézéquel

Scenario

Bertrand Van Effenterre, Claire Alexandrakis

Cinematograaf

Yves Angelo

Monteur

Joële Van Effenterre

Producent

Bertrand Van Effenterre

Niet-originele muziek

Luigi Cherubini

Meer informatie

Taal

Frans

Productielanden

België, Frankrijk

Jaar

1990

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?