11 22 okt. '22
85795cac 8460 49b7 9b75 a30df14708d3

George Fitzmaurice

The Son of the Sheik

3de Internationaal Filmgebeuren Gent 68' - 1926 - Drama, Romantisch, Avontuur - Taal: Engels
Regisseur: George Fitzmaurice Met: Rudolph Valentino, Vilma Bánky, George Fawcett
Yasmin, dochter van de leider van een bende klowneske bandieten zorgt voor de voornaamste inkomsten van de groep door te dansen op feesten en markten. Ze wordt echter verliefd op een misterieuze onbekende van edele afkomst: de zoon van een belangrijke sheik. In THE SON OF THE SHEIK speelt Rudolf Valentino zijn allerlaatste rol. Hij bewijst ermee een groot akteur te zijn. In zijn dubbele rol, die van de sheik en van de zoon, beklemtoont Valentino met veel behendigheid de verschillende karakters van beide personages. Hij heeft die diepe eenvoud, dat intensieve dramatische gevoel, het unieke nobele uiterlijk, die het meest artificiële personage aanvaardbaar maakt. Zijn personnage is superieur aan hetgene gemaakt werd in dezelfde periode. Zij bewijst ook ten volle dat Rudolph Valentino niet alleen steunde op zijn instinktief talent, maar ook op ernstige overdachte studie van zijn beroep.

Image gallery

Baea79bd 61d9 44a8 9f81 f71919af793c
85795cac 8460 49b7 9b75 a30df14708d3

Generiek

Regisseur

George Fitzmaurice

Met

Rudolph Valentino, Vilma Bánky, George Fawcett

Cinematograaf

George Barnes

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Scenario gebaseerd op

"The Sons of the Sheik" (Edith Maude Hull)

Jaar

1926

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.