11 22 okt. '22
D9ec1cbb 7425 4095 a710 a29634a0fd0a

Sandra Lahire

Terminals

Courtisane: Artist in Focus - Sandra Lahire 20' - 1986 - Formaat: Other
Regisseur: Sandra Lahire
Terminals belicht de lichamelijke kwetsbaarheid van vrouwen in de techno-patriarchale cultuur doorheen een filmische exploratie van de werkomstandigheden van vrouwelijke arbeiders in kerncentrales.
do 21 okt.
14:30
Sphinx 3
Terminals belicht de lichamelijke kwetsbaarheid van vrouwen in de techno-patriarchale cultuur doorheen een filmische exploratie van de werkomstandigheden van vrouwelijke arbeiders in kerncentrales. Vrouwenstemmen beschrijven hun verhoogd risico op longkanker, miskramen, het Downsyndroom of neurologische schade terwijl pakkende beelden en klanken pogen om een tastbare vorm te geven aan deze ongrijpbare dreiging. Als een echo van de manier waarop de lichamen van de arbeidsters in de kerncentrale schade wordt toegebracht door de blootstelling aan straling wordt de filmpellicule continu overbelicht, verbrand tot het beeld bijna verdwijnt. (Maud Jacquin)

Image gallery

D9ec1cbb 7425 4095 a710 a29634a0fd0a

Generiek

Regisseur

Sandra Lahire

Meer informatie

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Jaar

1986

Technische gegevens

Formaat
Other

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.