08 19 okt. '24
3fcf74fc 8e4e 4e3a b8ca 471ba1537c90

David Beaird

Scorchers

111' - 1991 - Drama, Komedie - Taal: Engels
Regisseur: David Beaird Componist: Carter Burwell Met: Faye Dunaway, Denholm Elliott, James Earl Jones, Emily Lloyd, Jennifer Tilly, James Wilder
De bewerking van het toneelstuk van David Beaird voor het grote scherm resulteerde in een vinnig relaas over seksuele relaties en menselijke gewoontes. Het verhaal speelt zich af in de moerassen van Louisiana, waar de pas getrouwde Splendid maar niet kan beslissen of ze nu wel of niet het bed met haar echtgenoot wil delen. Scènes rond haar persoonlijke tweestrijd worden afgewisseld met de gebeurtenissen in het lokale café van Bear. De link tussen de twee verhaallijnen wordt gelegd via het bruidsmeisje Talbot, dat op zoek gaat naar de prostituée die haar huwelijk in gevaar dreigt te brengen. Splendids dilemma vormt de kern van het drama, aangezien het een weerspiegeling blijkt van de situatie van de overige vrouwelijke personages: allen weigeren het voor de hand liggende onder ogen te zien en hun leven gewoon verder te zetten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de filmversie van Steel Magnolias draagt de adaptatie van Scorchers bij tot het originele stuk in plaats van er afbreuk aan.te doen. Beairds humoristische en oprechte bewerking wordt gedragen door gevoelige acteerprestaties van Emily Lloyd, Denholm Elliott, James Earl Jones en een andermaal briljante Faye Dunaway.

Image gallery

3fcf74fc 8e4e 4e3a b8ca 471ba1537c90
C6b8a01d 0899 4058 8e4c 328544d98d6f

Generiek

Regisseur

David Beaird

Componist

Carter Burwell

Met

Faye Dunaway, Denholm Elliott, James Earl Jones, Emily Lloyd, Jennifer Tilly, James Wilder

Scenario

David Beaird

Cinematograaf

Peter Deming

Monteur

David Garfield

Producent

Morrie Eisenman, Richard Hellman

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Scenario gebaseerd op

"Scorchers", David Beard

Jaar

1991

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?