2d757df1 6ae8 42a2 a75d c3e60bb1bb2b

Andrew Silver

Return: A Case of Possession

Regisseur Andrew Silver Componist Ragnar Grippe Met Ariel Aberg-Riger, Lee Stetson, Karlene Crockett
82' - 1985 - Fantasy, Horror, Romantisch - Taal: Engels

Diana wordt verliefd op Day, een jongeman die de merkwaardige eigenschap bezit onder hypnose de identiteit van haar dode grootvader te kunnen aannemen. Nu is dat intrigerend, want hoe die grootvader ooit gestorven is, is zij van haar ouders nooit precies te weten gekomen. Op zoek naar het verleden trekken Diana en Day naar de plaats waar grootvader gestorven is, tot grote ongerustheid van haar ouders. Zij gaan achter hun dochter aan en treffen haar met Day aan: deze familiebijeenkomst brengt de waarheid aan het licht - een schokkend verhaal van incest en moord. Andrew Silver, die hier zijn speelfilmdebuut maakt, is eigenlijk een academicus. Hij werkt aan het befaamde M.I.T. (Massachusetts Institute of Technology) en werkte mee aan enkele wetenschappelijke publicaties. Toch lijkt hij al lang geïntrigeerd te zijn door leven en dood - getuige daarvan zijn televisieproduktie over mensen die op de rand van de dood gestaan hebben. Het paranormale trekt hem aan.

Return kreeg de Zilveren Medaille op het Festival van Houston en Goud op de Virgin Islands. Ook auteur Donald Harington kijkt tevreden naar de verfilming van zijn boek: Return is niet alleen maar een blauwdruk van mijn boek, zegt hij, het is een klein gedicht dat eruit gecondenseerd werd. Al het beste van mijn boek zit erin. De betrekkingen tussen Silver en Harington lijken overigens opperbest: weldra begint Silver met de verfilming van diens boek Lightening Bug.
(Vrij naar persmap)

Andrew Silver debuteerde in 1975 met een kortfilm naar een verhaal van Kurt Vonnegut. In 1976 draaide hij de kortfilm The Murderer, naar Ray Bradbury. Zijn televisieproduktie Prophetic Voices: Accounts of Near Death Experience dateert van 1981.

Image gallery

2d757df1 6ae8 42a2 a75d c3e60bb1bb2b

Generiek

Regisseur

Andrew Silver

Componist

Ragnar Grippe

Met

Ariel Aberg-Riger, Lee Stetson, Karlene Crockett

Scenario

Andrew Silver, Donald Harington

Cinematograaf

János Zsombolyai

Monteur

Gabrielle Gilbert Reeves

Producent

Philip J. Spinelli

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Scenario gebaseerd op

"Some Other Place. The Right Place." (Donald Harington)

Jaar

1985