09 20 okt. '24
4ce82682 2bef 4bfb b11d e2a6d760c67e

Mario Van Peebles

Posse

109' - 1993 - Western - Taal: Engels
Regisseur: Mario Van Peebles Componist: Michel Colombier Met: Mario Van Peebles, Mario Van Peebles, Stephen Baldwin, Charles Lane, Tony Lister Jr, Big Daddy Crane, Billy Zane, Blair Underwood
Posse is het steevast door het blanke Hollywood genegeerde verhaal van de zwarte cowboy in het Wilde Westen. De film toont de smeltkroes die de Amerikaanse 'New Frontier' was. Met de 'American Dream' voor ogen trokken kolonisten, cowboys en bandieten naar dit nog maagdelijk gebied. Dat ruim een derde van hen zwart was, is een weinig bekend gegeven.
Fosse is niet alleen een klassieke western, hij chroniceert ook de eerste uitingen van de zwarte onafhankelijkheidsstrijd.
Passe is het verhaal van de legendarische, zwarte revolverheld Jessie Lee. Jessie Lee en zijn mannen zijn net teruggekeerd uit de Spaans-Amerikaanse oorlog. Ondanks hun heldendaden worden de mannen van het zwarte regiment echter als vijanden onthaald. Samen met de witte luitenant Little J. en drie zwarte soldaten (gespeeld door de zwarte regisseur Charles Lane, L.A. Hip Hop-artiest Tone Loc en voormalig beroepsatleet Tiny Lister Jr.) en de gokker Father Time (rap-muzikant Big Daddy Kane) vormen ze een 'posse', opgejaagd door diverse partijen. Zijn volgelingen steunen Jessie Lee in zijn missie en wagen hun levens voor de verwezenlijking van de droom van Jessie Lee' s vader: het opbouwen van een onafhankelijke zwarte gemeenschap: Freemanville. Een strijd voor zwarte gerechtigheid.

Image gallery

C30fb0a3 58d3 46a4 b0de 2d832ec74fb2
4ce82682 2bef 4bfb b11d e2a6d760c67e

Generiek

Regisseur

Mario Van Peebles

Componist

Michel Colombier

Met

Mario Van Peebles, Mario Van Peebles, Stephen Baldwin, Charles Lane, Tony Lister Jr, Big Daddy Crane, Billy Zane, Blair Underwood

Scenario

Sy Richardson, Dario Scardapane

Cinematograaf

Peter Menzies JR

Monteur

Mark Conte

Producent

Tim Bevan

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1993

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?