E0ed04c2 c01d 44e7 a629 9990f51cbe8c

Franco Piavoli

Nostos: l ritorno (Nostos: The Return)

Regisseur Franco Piavoli Componist Luca Tessadrelli, Giuseppe Mazzuga Met Luigi Mezzanotte, Branca de Camargo, Alex Carozzo
Editie 1990
85' - 1989 - Avontuur - Taal: Grieks

Een heel poëtische film waarin geen dialogen voorkomen. maar enkel muziek, geluiden en personages die een vreem­de, onverstaanbare (en wellicht onbe­staande) taal spreken. Hij vertelt een verhaal dat duidelijk op Homeros' Odyssee geïnspireerd is en dat een allegorische betekenis heeft. Piavoli's camera is suggestief, poëtisch, episch. De film is van een buitengewone visuele schoonheid en wordt aldus een absolute must voor de fijnproevers.

Nostos Is een dappere krijgsheld die na jaren bloedig oorlogsgeweld naar huls begint te verlangen. Om de weg terug te vinden neemt hij een lange en heel moeilijke route om twee redenen. Vooreerst is deze route bezaaid met natuurlijke obstakels en daarnaast is hij erg nieuwsgierig nieuwe mensen en plaatsen te ontdekken. De steeds terugkerende nachtmerrie van de slachtingen, zijn ontmoeting met de geest van zijn moeder, zijn gebed aan de grote boom om de weg naar huis te smeken, zijn halte in het rijk der vergetelheid, de schipbreuk en het verlies van zijn mannen, de liefde die hij in een aards paradijs beleeft, de eenzaamheid en zijn ontsnapping naar de maan, de nachtmerrie van de dood en ten slotte zijn terugkeer naar zijn geboorteland zijn in feite allemaal emblematische momenten van een innerlijke reis die de held maakt op weg naar de wereld en zichzelf.

Image gallery

4af44d07 c71c 447f 98a6 67a9beb7db84
E0ed04c2 c01d 44e7 a629 9990f51cbe8c

Generiek

Regisseur

Franco Piavoli

Componist

Luca Tessadrelli, Giuseppe Mazzuga

Met

Luigi Mezzanotte, Branca de Camargo, Alex Carozzo

Scenario

Franco Piavoli, Homer

Cinematograaf

Franco Piavoli

Monteur

Franco Piavoli

Producent

Franco Piavoli, Giannandre Pecorelli

Meer informatie

Taal

Grieks

Productielanden

Italië

Scenario gebaseerd op

Odyssea van Homeros

Jaar

1989