09 20 okt. '24
Fa30ae33 0818 4155 b8f1 b49a17a1e37b

Ki-Yong Park

Nakta(dul) (Camel(s))

90' - 2001 - Drama - Taal: Koreaans
Regisseur: Ki-Yong Park Componist: Jin-suk Park Met: Lee Dae-yeon, Park Myung-shin
Kamelen. ‘Zelfs in de woestijn, waar de lucht droog is en de zon brandt, waar de nacht extreem koud is, waar altijd een zandstorm waait en waar geen plant wil groeien, zelfs daar overleven zij. En het schijnt dat hun ogen altijd vochtig zijn.’
Een man en een vrouw ontmoeten elkaar. Ze hebben allebei een gezin, maar voelen toch de noodzaak om samen te vertrekken. Ze rijden naar een hotel aan zee. Pas onderweg vraagt de man aan de vrouw hoe ze heet. Ze blijken veel gemeen te hebben, hun vaders waren onderwijzers, ze zijn allebei aan de kust opgegroeid en het is hen geen van beiden gelukt geneeskunde te studeren. Maar deze overeenkomsten zijn niet de oorzaak van hun gezamenlijke vlucht. De werkelijke reden is dat ze uitgeput zijn.
Camel(s) speelt zich af in een hotel. Geen hotelkamer waar gehijg klinkt door de dunne muren, maar waar onderdrukte menselijke emoties met een zucht ontsnappen. (Catalogus International Film Festival Rotterdam, 2002)

Image gallery

Fa30ae33 0818 4155 b8f1 b49a17a1e37b

Generiek

Regisseur

Ki-Yong Park

Componist

Jin-suk Park

Met

Lee Dae-yeon, Park Myung-shin

Scenario

Ki-Yong Park

Cinematograaf

Chan-min Choi

Monteur

Ki-Yong Park

Producent

Choong-gil Ko

Meer informatie

Taal

Koreaans

Productielanden

Zuid-Korea

Jaar

2001

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?