09 20 okt. '24
6ef7da95 9c93 41a6 9dea 2633c3260b9b

Léon Desclozeaux

Mora

90' - 1982 - Misdaad, Drama - Taal: Frans
Regisseur: Léon Desclozeaux Componist: Egisto Macchi, Lamberto Macchi Met: Philippe Léotard, Ariel Besse, Patrick Bouchitey

Mora is de eerste langspeelfilm van de dertigjarige Léon Desclozeaux, maar heeft toch een indrukwekkende affiche: enerzijds wist hij de Amerikaan Bob Rafelson (o.a. maker van The Postman Always Rings Twice) aan te trekken en anderzijds prijken twee merkwaardige namen op de affiche. Philippe Léotard, een typische tweeplansacteur, en een vertrouwd gezicht bij de liefhebbers van Truffaut en Lelouch. Zijn tegenspeelster is Arielle Besse, het pubermeisje die Patrick Dewaere onder zijn hoede kreeg in de film Beau père.

Mora is de naam van een fotoreporter. Zijn beroep en passie sleurt hem door heel de wereld. In de film bevindt hij zich als freelancer ergens in Zuid-Amerika. Hij is er al een tijdje en zijn vrienden zijn schaars. Op een goeie dag is hij de ongewilde getuige van een moordaanslag in volle straat. Zijn eerste reflex is natuurlijk naar het fototoestel grijpen, maar langzaam maar zeker dringt het tot hem door dat de enkele vrienden die hij heeft, nauwe connecties hebben met dit geweld. Is het een afrekening van de onderwereld of is het een politieke aanslag?

De regisseur van deze film heeft reeds naam gemaakt met zijn kortfilms. Met Mora kan hij zeker naam maken als jong debuterend maar volwaardig cineast.

Image gallery

809a76c4 9751 42ea bf94 1e984c9607a2
6ef7da95 9c93 41a6 9dea 2633c3260b9b

Generiek

Regisseur

Léon Desclozeaux

Componist

Egisto Macchi, Lamberto Macchi

Met

Philippe Léotard, Ariel Besse, Patrick Bouchitey

Scenario

Léon Desclozeaux, Michael Lonsdale

Cinematograaf

Roberto Locci

Monteur

Paolo Boccio

Meer informatie

Taal

Frans

Productielanden

Frankrijk

Jaar

1982

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?