11 22 okt. '22
756a14f9 602f 4931 931b 868d68f377bb

Sky Hopinka

maɬni – towards the ocean, towards the shore

Courtisane: Selection 80' - 2020 - Formaat: Digital file
Regisseur: Sky Hopinka
Zoals de titel aangeeft, beweegt maɬni – towards the ocean, towards the shore zich voortdurend tussen het kleinschalige en het weidse. De eerste langspeelfilm van Sky Hopinka (lid van de Ho-Chunk Nation) wordt gedragen door de gesprekken van de filmmaker met Sweetwater Sahme en Jordan Mercier, twee van zijn vrienden die in de Pacific Northwest van de Verenigde Staten wonen.
wo 20 okt.
20:00
MIRY
Ondertitels: Engels

(pronounced: moth-nee)

Zoals de titel aangeeft, beweegt maɬni – towards the ocean, towards the shore zich voortdurend tussen het kleinschalige en het weidse. De eerste langspeelfilm van Sky Hopinka (lid van de Ho-Chunk Nation) wordt gedragen door de gesprekken van de filmmaker met Sweetwater Sahme en Jordan Mercier, twee van zijn vrienden die in de Pacific Northwest van de Verenigde Staten wonen. Zij bezoekt een waterval en vertelt daarna thuis in het Engels over het kind dat ze binnenkort zal baren en over de dood van haar grootmoeder. Hij rijdt door het landschap, wandelt door het bos en spreekt in de Chinook Wawa taal over geesten en over het laten groeien van zijn haar. Hopinka’s voice-over in het Chinook Wawa werkt verder op de basis van wat zij vertellen en verruimt de horizon naar ontstaansmythen en legendes over het hiernamaals. De cameravoering en de soundtrack begeven zich op een gelijkaardig pad, slaan steeds zijwegen in om ruimte te maken voor kanotochten, prachtig vertraagde ceremonies, meteorieten, natuurlijke texturen en grote door het zonlicht doorsneden kliffen, en spitsen de oren op zoek naar drumritmes, ruisende golven en kabbelende stroompjes die zich vermengen in bredere muziekgolven terwijl klank en beeld zich sierlijk vloeibaar van elkaar verwijderen en weer samenkomen. Zoals in deze tradities, zoals in deze film: laat de stroom je meevoeren. (James Lattimer, Viennale)

In de aanwezigheid van Sky Hopinka.


English & Chinook Wawa spoken, English subtitles

Image gallery

756a14f9 602f 4931 931b 868d68f377bb

Generiek

Regisseur

Sky Hopinka

Meer informatie

Ondertitels

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

2020

Technische gegevens

Formaat
Digital file

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.