09 20 okt. '24
1fe95698 9f56 413d 893f bb093406ed4e

Alfonso Arau

Like Water for Chocolate (Como agua para chocolate)

Editie 1993
105' - 1992 - Drama, Romantisch - Taal: Spaans, Engels
Regisseur: Alfonso Arau Componist: Leo Brower Met: Lumi Cavazos, Marco Leonardi, Regina Torné, Marion Anmartinez
Laura Esquivels roman Coma agua para chocolate was één van de grote bestsellers in Mexico in 1990 en het ziet er naar uit dat de filmversie een even groot succes zal kennen. Alfonso Arau, de maker van de film, is één van Mexico' s meest geziene acteurs, producenten en regisseurs, maar is hier wellicht beter gekend door zijn rollen in The Wild Bunch, Romancing the Stone en Three Amigos. Como..., dat zich afspeelt op de Texaans-­Mexicaanse grens ten tijde van de Revo­lutie, vertelt het surrealistisch-erotische verhaal van Tita, de jongste dochter van een eigenzinnige weduwe op een afge­legen ranch. Pedro wil trouwen met Tita, maar de traditie wil dat de jongste dochter nooit trouwt en thuisblijft om voor de moeder te koken. Om dicht bij zijn ge­liefde te kunnen zijn, trouwt Pedro dan maar met Tita's oudste zuster, maar Tita schept een hoogst ongewone sensuele relatie met Pedro via het eten dat ze voor hem klaarmaakt. Haar tranen vermengen zich met een huwelijkstaart die alle gasten doet huilen. Haar bloed kleurt het vlees van kippen rood wat haar familie opge­wonden en driftig maakt en haar zuster naakt in de armen van een soldaat doet lopen.
Arau en Esquivel hebben een visueel gesofisticeerd epos over hartstochtelijke kookkunst gemaakt en Coma... wordt beslist een klassieker van het magisch realisme in de cinema.

Image gallery

1fe95698 9f56 413d 893f bb093406ed4e
01f49e6a be00 4bde 8472 1f98b836014a

Generiek

Regisseur

Alfonso Arau

Componist

Leo Brower

Met

Lumi Cavazos, Marco Leonardi, Regina Torné, Marion Anmartinez

Scenario

Laura Esquivel

Cinematograaf

Emmanuel Lubezki

Monteur

Carlos Bolado

Producent

Alfonso Arau

Meer informatie

Taal

Spaans, Engels

Productielanden

Mexico

Scenario gebaseerd op

"Come agua para chocolate" (Laura Esquivel)

Jaar

1992

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?