10 21 okt. '23
507c9c67 5e0d 4084 bcf1 267750629bce

Nana Mahomo, Chris Curling, Pascoe Macfarlane

Last Grave at Dimbaza

3de Internationaal Filmgebeuren Gent 42' - 1973 - Documentaire - Taal: Engels
Regisseur: Nana Mahomo, Chris Curling, Pascoe Macfarlane

Deze tekst is weergegeven zoals oorspronkelijk neergeschreven in de festivalbrochure en bevat gedateerde visies op de samenleving, die mogelijk als kwetsend en problematisch ervaren kunnen worden. Als organisatie die inzet op diversiteit en tolerantie in de maatschappij staan wij niet achter de visies in onderstaande tekst. Het weergeven van de oorspronkelijke teksten kadert in de bredere archiefvisie van Film Fest Gent die de geschiedenis van het festival authentiek tracht weer te geven. Heb je een vraag of melding voor onze redactie? Mail dan naar info@filmfestival.be.

Deze film werd klandestien opgenomen tot grote ergernis van de Zuid-Afrikaanse regering achteraf. Het Zuid-Afrikaanse regime verplicht de zwarten in getto’s te leven buiten de stad waar ze werken. Deze barakken herbergden voorheen families (red.). Nu echter heeft de regering beslist dat enkel nog mannen daar mogen wonen. Elke barak bestaat uit verschillende kompartimenten. In elk kompartiment leven achttien mensen. De titel van de film is geïnspireerd door de situatie die heerst in het hergroeperingskamp van Dimbaza in Transkei waar de blanke ekonomie voor de produktie overtollige zwarte Zuid-Afrikanen bijeendrijft. Deze sterven dan hier van ondervoeding: het aantal kinderen die moet sterven per week werd door de statistieken voorzien zodoende worden de graven reeds op voorhand klaargemaakt.

Image gallery

507c9c67 5e0d 4084 bcf1 267750629bce

Generiek

Regisseur

Nana Mahomo, Chris Curling, Pascoe Macfarlane

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Zuid-Afrika, Verenigd Koninkrijk

Jaar

1973

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.