09 20 okt. '24
4a522f11 c9a3 45ff 9c96 1022030e6ca2

Julio Medem

La Ardilla Roja (The Red Squirrel)

Editie 1993
114' - 1993 - Drama, Komedie - Taal: Duits, Spaans
Regisseur: Julio Medem Componist: Alberto Iglesias Met: Emma Suárez, Nancho Novo, María Barranco, Carmelo Gomez, Karra Elejalde
Julio Medems tweede film (na Vacas) is een ro­mantische thriller waarin zowel de perso­nages als het publiek worden meegesleept in een spel van leugens en bedrog.
Jota, een ex-rockster die de bons kreeg van zijn vriendin, staat op het punt om zelf­moord te plegen wanneer hij getuige is van een motorongeval. Het slachtoffer, een mooi meisje, wordt naar een zieken­huis in San Sebastian gebracht, waar men vaststelt dat ze aan geheugenverlies lijdt. Jota brengt haar een bezoek en maakt van de gelegenheid misbruik om een nieuw leven te beginnen: hij geeft zich uit voor haar vriend. Wanneer ze het ziekenhuis mag verlaten neemt hij haar mee naar een camping om er op krachten te komen.
Maar het spel wordt algauw ernst als het verleden van het meisje opduikt... "Misschien ben ik een regisseur van atmosferen en stemmingen", zegt Medem. "Maar toch gaat La Ardilla roja over be­langrijke dingen, de relatie tussen mannen en vrouwen, en hoe die gebaseerd is op rollenspel en leugens". La Ardilla roja is een stijlvolle thriller van een talent om in de gaten te houden: net zoals in zijn vorige film, Vacas, slaagt Medem er in, mensen in beeld te brengen vanuit het standpunt van objecten of dieren en op die manier een gevoel van horror in het meest banale op te roepen.

Image gallery

4a522f11 c9a3 45ff 9c96 1022030e6ca2
3e1adbcb 13aa 4460 a439 5a502cb335ac

Generiek

Regisseur

Julio Medem

Componist

Alberto Iglesias

Met

Emma Suárez, Nancho Novo, María Barranco, Carmelo Gomez, Karra Elejalde

Scenario

Julio Medem

Cinematograaf

Gonzalo Berridi

Monteur

Elena Sainz de Rozas

Producent

Fernando De Garcillan

Meer informatie

Taal

Duits, Spaans

Productielanden

Spanje

Jaar

1993

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?