A9824fcf e59d 451e a8ac 722632c159f3

Francesca Archibugi

Il Grande Cocomero (The Great Pumpkin)

Regisseur Francesca Archibugi Componist Battista Lena, Roberto Gatto Met Sergio Castellitto, Anna Galiena, Alessia Fugardi, Armando de Razza, Victor Cavallo, Alessandra Panelli, Laura Bbetti
Editie 1993
90' - 1993 - Drama, Familiefilm - Taal: Italiaans
ll Grande Cocomero is het verhaal van de jonge psychiater Arthur en het 11-jarige meisje Pippi, dat voldoende intuïtie heeft om te vermoeden dat haar epilepsie van emotionele en niet van fysische oorsprong is.
De film is gebaseerd op het levensverhaal van psychiater Marco Lombardo Radice, die de wetenschappelijke wereld in Italië op zijn kop zette toen hij als eerste de tra­ditionele op drugs gebaseerde kuren voor zijn jonge patiënten verving door een gecombineerde vorm van therapie. 'Wat me vooral trof", zegt de cineaste, "was zijn manier van benadering van de ziekten die hij probeerde te genezen. Omdat hij met kinderen werkte besefte hij hoe be­langrijk het is hen te kunnen geven waar­aan ze een gebrek hadden". En dat was voor de meeste patiënten een familie­gevoel.
Pippi, de dochter van een gefrustreerde moeder en een agressieve vader die op­gesloten zitten in een ongelukkig huwe­lijk als gevolg van de ziekte van hun dochter, vindt een nieuwe familie in het zootje patiënten dat Arthur rond zich in het ziekenhuis heeft verzameld. Het is door de aandacht en bezorgdheid en wellicht de eerlijkheid van Arthur, die haar vertrouwen wint, dat Pippi de stap zet om vrouw te worden - iets wat ze tot dan toe had vermeden. Maar ook Arthur wordt door de relatie met zijn patiëntje een heel ander mens.

Image gallery

E74adb64 4b6a 4551 8aeb dfda1afee9bd
A9824fcf e59d 451e a8ac 722632c159f3

Generiek

Regisseur

Francesca Archibugi

Componist

Battista Lena, Roberto Gatto

Met

Sergio Castellitto, Anna Galiena, Alessia Fugardi, Armando de Razza, Victor Cavallo, Alessandra Panelli, Laura Bbetti

Scenario

Francesca Archibugi

Cinematograaf

Paulo Carnero

Monteur

Roberto Missiroli

Producent

Monique Annaud

Meer informatie

Taal

Italiaans

Productielanden

Italië, Frankrijk

Jaar

1993