D863030b 5aa8 4f1f 97b4 5ec6f7c7bd39

Lee Jung-jae

Hunt (헌트)

Regisseur Lee Jung-jae Componist Cho Young-wuk Met Lee Jung-jae, Jung Woo-sung, Jeon Hye-jin
125' - 2022 - Mysterie, Actie, Drama - Taal: Koreaans
Een brok spannende actie zonder inhoudsloze clichés. Dat is wat de van Squid Game bekende, debuterende regisseur Lee Jung-jae in de spionagethriller serveert.
Lee Jung-jae, die een hoofdrol kreeg in het universeel gelauwerde Squid Game, debuteert als regisseur met de actiethriller Hunt. Lee zelf speelt een van twee leidinggevenden van de Zuid-Koreaanse staatsveiligheid die begin jaren '80 de opdracht krijgen een mol te ontmaskeren. Die speelt erg gevoelige informatie door aan de Noord-Koreaanse vijand en moet wel een topfiguur van de geheime dienst zijn. Uiteindelijk gaan de diensten van de twee elkaar onderzoeken. Hunt speelt tegen de achtergrond van de maatschappelijke onrust in Zuid-Korea na de moord op de militaire dictator Park Chung-hee in 1979. De interesse van Lee ligt niet bij een analyse van de geschiedenis, wél wilde hij een zinderende spionagethriller maken waarvan het verhaal de toeschouwer tot het einde verrast. Missie met verve volbracht. Hetzelfde geldt voor Maestro Dirk Brossé, die de score van Cho Young-wuk voor deze film dirigeerde.

16/10 SONMAT food festival x Film Fest Gent in VOORUIT

Op 16 oktober vindt de tweede editie van het eetfestival SONMAT plaats in het café van kunstencentrum VIERNULVIER (Vooruit). Laat je volledig onderdompelen in de Koreaanse eet- en filmcultuur en combineer er één van de maaltijden van SONMAT met een Koreaanse film van Film Fest Gent.

SONMAT is een eetfestival dat ophangen is aan de Koreaanse cultuur rond de handsmaak van de kok. Wist je dat een gerecht anders smaakt afhankelijk van wie het bereid heeft? Zorgzame handen kunnen troost in een gerecht toveren, maar de handflora van de kok beïnvloedt ook letterlijk de smaak van een bereiding. In onze taal bestaat er geen woord voor, maar in het Koreaans wel: 'sonmat', dat 'hand-smaak’ betekent. Via voeding geven we dus een beetje van onszelf door en verbinden we ons met anderen. En dat is precies wat het traject SONMAT wil doen: verschillende hand-smaken ontdekken, proeven, ruiken en delen.

COMBI ZuruZuru pop-up + HUNT

Start Mokja meets ZuruZuru pop-up 18:00 @ Café Kunstencentrum VIERNULVIER
Start film Hunt 19:30 - Theaterzaal in Kunstencentrum VIERNULVIER

Ondernemer en ramenchef Nick Hofman heeft de knepen van het vak geleerd in Yokohama, de op één na grootste stad van Japan. Hij volgde er een intensieve en hands-on opleiding bij Japanse culinaire grootmeesters. Zijn kennis zette hij om in de praktijk bij verschillende gerenommeerde ramen-restaurants. De kunst van het vak brengt Nick met zijn eethuis Zuru Zuru Ramen waar kwaliteit en authenticiteit voorop staan.

Let's eat! Dat is de Koreaanse betekenis van Mokja!, het geesteskind van Ae Jin Huys. Geïnspireerd door de Koreaanse eetfilosofie brengt Mokja! eenvoudige en pure bereidingen. Eten als dagelijks medicijn, rekening houdend met een gezonde spijsvertering als belangrijk onderdeel van de maaltijd. Via catering, pop-ups, take-out, workshops en haar kookboek KIMCHI brengt Ae Jin mensen in contact met de Koreaanse keuken. Zuru Zuru Ramen en Mokja serveren voor de gelegenheid een sharing menu. Reserveren kan vanaf 2 personen.

Combiticket Sonmat

Koop een combiticket voor de Mokja meets ZuruZuru pop-up en Hunt.

Image gallery

D863030b 5aa8 4f1f 97b4 5ec6f7c7bd39

Generiek

Regisseur

Lee Jung-jae

Componist

Cho Young-wuk

Met

Lee Jung-jae, Jung Woo-sung, Jeon Hye-jin

Scenario

Jo Seung-Hee

Cinematograaf

Mo-gae Lee

Monteur

Kim Sang-beom

Producent

Lee Jung-jae

Productiebedrijven

Artist Studio

Distributeur

Periscoop Films

Meer informatie

Taal

Koreaans

Productielanden

Zuid-Korea

Jaar

2022

Filmografie

Lee Jung-jae
Hunt (2022)