09 20 okt. '24
6f3ef7d4 326d 49df a4a4 42fb975c18fb

Carlos Sorin

Eversmile New Jersey

Editie 1989
90' - 1989 - Drama, Komedie, Romantisch - Taal: Engels
Regisseur: Carlos Sorin Componist: Steve Levine Met: Daniel Day-Lewis, Mirjana Jokovic
Fergus O'Connell is een Ierse tandarts in dienst van de Eversmile New Jersey Company. Met zijn mobiele tandartskabinet reist hij doorheen Patagonië en verstrekt hij gratis zorgen. De maatschappij is eigendom van een rijke Amerikaanse wier gulheid Fergus inspireerde zich in te zetten voor de zaak van de reizende tandartsenij. De sidecar van zijn motorfiets kan omgevormd worden in een tandartsenkabinet. De uitgestrekte landschappen van Patagonië vormen de vreemde achtergrond voor deze grillige, heerlijke geschiedenis van een man die leert aanvaarden wat het leven te bieden heeft. Hij heeft een ongeval en wordt door een plaatselijke mecanicien gevonden. Bij de man thuis ontmoet Fergus Estella, de dochter des huizes. Zij staat op het punt te trouwen maar lijkt niet erg enthousiast. De volgende dag kan Fergus weer vertrekken. Kilometers verderop echter treft hij, tot zijn ontzetting, een verstekelinge aan: Estella. Hij is kwaad en zet haar aan de kant van de weg af. Even later steekt zij hem in een truck voorbij... In een bar verderop ziet hij haar terug. Estella heeft zich blijkbaar al in lastige papieren gewerkt, want haar gezelschap ziet er bepaald onguur uit. Maar de bareigenaar voorkomt geweld.
Uiteindelijk wordt Estella zijn assistente en van het een komt het ander... 'Eversmile, New Jersey' is in diverse opzichten te vergelijken met 'La Pelicula del Rey': er is diezelfde onderhuidse, licht absurdistische humor, er is het vreemde verhaal en ook filmstilistisch is deze film een voortzetting van de met de vorige ingeslagen weg.
De film put natuurlijk enige charme uit de présence van Daniel Day Lewis (zie 'A Room With a View' en natuurlijk 'The Unbearable Lightness of Being'). 'Eversmile, New Jersey' is geheel nieuw en een ontdekking waard. (wp vrij naar persdossier)

Image gallery

6f3ef7d4 326d 49df a4a4 42fb975c18fb
877da34a 9fc1 48f3 affe ee1206dba5fd

Generiek

Regisseur

Carlos Sorin

Componist

Steve Levine

Met

Daniel Day-Lewis, Mirjana Jokovic

Cinematograaf

Esteban Courtalon

Monteur

Brian Oates

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Argentinië, Verenigd Koninkrijk

Jaar

1989

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?