09 20 okt. '24
C5761987 88b4 419e a4b8 57bc83d84f4c

Robert Rodriguez

El Mariachi

80' - 1992 - Misdaad, Actie, Thriller - Taal: Spaans, Engels
Regisseur: Robert Rodriguez Componist: Mark Trujillo, Alvaro Rodriguez, Juan Suarez, Cecilio Rodriguez, Eric Guthrie Met: Carlos Gallardo, Consuelo Gómez, Jaime de Hoyos, Reinol Martinez, Peter Marquardt
Een jonge, rondreizende mariachi-muzi­kant en een huurmoordenaar arriveren op hetzelfde moment in een Mexicaans grensstadje. Ze zijn allebei in het zwart gekleed en dragen dezelfde zwarte gitaar­kist met daarin het materiaal waarmee ze hun brood verdienen. Voor de mariachi is dat een gitaar; voor de moordenaar een arsenaal dodelijke wapens. Niet lang daarna of de muzikant wordt verkeer­delijk voor de moordenaar aanzien. Hij moet verplicht onderduiken, maar heeft het geluk om de eigenares van een bar tegen het mooie lijf te lopen en die neemt hem in bescherming. Er is echter niet veel tijd voor de liefde, want onze mariachi raakt tegen wil en dank betrokken in een oorlog tussen lokale gangsters die hem meermaals als schietschijf gebruiken. De held heeft het wel bijzonder zwaar te verduren, want overal loert het kwaad, ook in zichzelf ... Regisseur/ scenarist/ cameraman/ monteur/ producent Robert Rodriguez knutselde deze (zijn eerste lange) film in elkaar in vakantieperiodes tijdens zijn studietijd aan de univ van Austin, Texas, voor het onwaarschijnlijke bedrag van $7000! Het resultaat is een kruising tussen de stilistische bravoure van Sergio Leone en de economie van Samuel Fuller, een staaltje van zuiver visuele cinema en het mooiste bewijs dat de beste films alleen het resultaat zijn van passie, verbeelding en ...lef.

Image gallery

C5761987 88b4 419e a4b8 57bc83d84f4c
08d40b32 b603 4024 8ec6 0f81fee32a69

Generiek

Regisseur

Robert Rodriguez

Componist

Mark Trujillo, Alvaro Rodriguez, Juan Suarez, Cecilio Rodriguez, Eric Guthrie

Met

Carlos Gallardo, Consuelo Gómez, Jaime de Hoyos, Reinol Martinez, Peter Marquardt

Scenario

Robert Rodriguez, Carlos Gallardo

Cinematograaf

Robert Rodriguez

Monteur

Robert Rodriguez

Producent

Carlos Gallardo

Meer informatie

Taal

Spaans, Engels

Productielanden

Mexico

Jaar

1992

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?