09 20 okt. '24
44f05a8d 491c 43df 92e4 fb0d9a458357

Rolans Suso Richter

Eine Hand voll Grass

Editie 2001
108' - 2000 - Drama - Taal: Duits
Regisseur: Rolans Suso Richter Componist: Harald Kloser, Thomas Wanker Met: Olivier Korittke, Armin Inci, Ercan Durmaz, Lisa Martinek, Yasmin Asadie
De tienjarige Kendal woont in armoedige omstandigheden in een dorpje in het hart van Koerdistan. Zijn oom neemt hem mee naar Duitsland om hem daar, zonder dat zijn ouders hiervan op de hoogte zijn, als drugsdealer te laten werken. Kinderen mogen immers niet gearresteerd worden volgens de Duitse wetgeving. Maar zijn verblijf in het jeugdcentrum is hard, en het drugs- en prostitutiemilieu is een hel voor hem. Zonder de hulp van Hellkamp, een taxichauffeur, zou hij niet overleven. Maar ook Hellkamp kan aan het kind niet de nodige bescherming en zekerheid bieden. De schaduw van zijn verleden als politieman hangt als een sombere dreiging boven hun vriendschap. Kendal moet kiezen tussen de dealers, Koerden net als hijzelf, en Hellkamp, zijn vriend die niet echt een vriend kan zijn.

Image gallery

44f05a8d 491c 43df 92e4 fb0d9a458357

Generiek

Regisseur

Rolans Suso Richter

Componist

Harald Kloser, Thomas Wanker

Met

Olivier Korittke, Armin Inci, Ercan Durmaz, Lisa Martinek, Yasmin Asadie

Scenario

Uwe Timm

Cinematograaf

Martin Langer

Monteur

Eva Schnare

Producent

Günter Rohrbach, Peter Herrmann

Meer informatie

Taal

Duits

Productielanden

Duitsland

Jaar

2000

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?