09 20 okt. '24
9283baf7 8484 46ca bbb5 98f9358b24fd

Wolfgang Tumler

Der rote Strumpf (De rode kous)

Editie 1982
92' - 1981 - Familiefilm - Taal: Duits
Regisseur: Wolfgang Tumler Componist: Rainer Brüninghaus, Eberhard Weber Met: Inge Meysel, Julie Tumler, Ulrike Bliefert

De elfjarige Marie Wagner steekt vol fantasie en levenslust. Op zekere dag, op terugweg naar school, ontmoet ze een oudere vrouw op een bank in het park. Deze vrouw trekt de aandacht daar ze één rode en één zwarte sok draagt. Tijdens het gesprek maakt Mevrouw Panacek duidelijk dat ze in een open psychiatrische instelling verblijft. Het meisje Marie is onder de indruk; ze ervaart als opgroeiend kin dat deze oudere vrouw wel eens verkeerd begrepen wordt.

In de komende dagen worden ze beiden bijzondere vrienden. Mevrouw Panacek vertelt over haar vrees vergiftigd te worden door haar schoonzoon. Hij heeft haar viswinkel overgenomen en haar in de instelling laten plaatsen. Deze ingebeelde vrees is aanleiding dat Marie de grootmoeder bij haar thuis laat onderduiken. Na een bewogen nacht worden ze door Maries ouders ontdekt. Marie weet echt wel haar ouders te overtuigen om een passende oplossing voor de problemen van haar vriendin te bekomen.

Deze opmerkelijke film geeft een scherp getekend beeld van een kind-bejaarderelatie. De warmte die Inge Meyels in de groetmoedersrol uitstraatl, en het charmerend spel van Julie Tumbler zijn een garantie opdat deze eerste langspeelfilm van Wolfgang Tumbler een succes tegemoet gaat.

Image gallery

9283baf7 8484 46ca bbb5 98f9358b24fd
De171f8d d61f 473a 9569 831b3bfa7ec9

Generiek

Regisseur

Wolfgang Tumler

Componist

Rainer Brüninghaus, Eberhard Weber

Met

Inge Meysel, Julie Tumler, Ulrike Bliefert

Cinematograaf

Petrus R. Schlömp

Monteur

Peter Przygodda

Producent

Martin Büttner, Markus Trebitsch

Meer informatie

Taal

Duits

Productielanden

West-Duitsland

Scenario gebaseerd op

"Der rote Strumpf" (Elfie Donnelly)

Jaar

1981

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?