80e711b0 e336 4095 aeb3 f4971ee6df6f

Martin Skovbjerg

Copenhagen Does Not Exist (København findes ikke)

Regisseur Martin Skovbjerg Componist Av Av Av, Anders Dixen, August Fenger, Martin Skovbjerg Met Angela Bundalovic, Jonas Holst Schmidt, Zlatko Buric
99' - 2023 - Drama - Taal: Deens, Servisch, Zweeds
Nadat een koppel zich geleidelijk uit de maatschappij terugtrekt, verdwijnt op een dag de jonge vrouw. Haar vader probeert te achterhalen wat er gebeurd is, in deze Deense mix van thriller en psychologisch drama.
Sander is opgesloten in een lege flat samen met een iets jongere man en een zestiger. Deze laatste twee zijn de broer en vader van Ida, die enkele maanden voordien verdwenen is. Zij vormde een koppel met Sander. De vader wil weten wat er met zijn dochter gebeurd is en verplicht Sander te vertellen over hun relatie. Het tweetal woonde samen in het bruisende hart van Kopenhagen, maar leefde almaar meer op zichzelf. Dat isolement beïnvloedde hun handelen en denken. Door de ondervraging, gefilmd door Ida’s broer, af te wisselen met flashbacks pookt regisseur Martin Skovbjerg subtiel een onderhuidse dreiging op, wat de onheilspellende sfeer versterkt. Het scenario is van Eskil Vogt, regisseur van The Innocents en vaste coscenarist van Joachim Trier (The Worst Person in the World). De vader wordt vertolkt door Zlatko Burić, bekend van de Pusher-films en als de Russische oligarch in Triangle of Sadness.

Image gallery

80e711b0 e336 4095 aeb3 f4971ee6df6f

Generiek

Regisseur

Martin Skovbjerg

Componist

Av Av Av, Anders Dixen, August Fenger, Martin Skovbjerg

Met

Angela Bundalovic, Jonas Holst Schmidt, Zlatko Buric

Scenario

Eskil Vogt

Cinematograaf

Jacob Møller

Monteur

Michael Aaaglund, Olivier Bugge Coutté, Jenna Mangulad, Martin Skovbjerg

Producent

Eva Jakobsen, Mikkel Jersin, Katrin Pors

Productiebedrijven

Snowglobe Films

Distributeur

September Film Distribution

Meer informatie

Taal

Deens, Servisch, Zweeds

Productielanden

Denemarken

Jaar

2023

Filmografie

Martin Skovbjerg
Sticks and Stones (2018), Copenhagen Does Not Exist (2023)