09 20 okt. '24
C58d5b07 0d84 4f55 ab3b b67cfc9f248a

Carl Caldana

Chivalrous Deeds of a Nincompoop

Editie 1989
87' - 1988 - Komedie - Taal: Engels
Regisseur: Carl Caldana Componist: Hurlbut Thornicroft Met: Carl Caldana, Suzie Marr, Glenn Havlan, John Brebner, Susan Zelinsky, Brenda Aoki, Michael Schreiber
Mensen die in 1986 de knotsgekke film 'Is it Heaven Yet?' zagen zullen wel dadelijk weten in welke regionen zij deze film met de bizarre titel moeten situeren. Het is, net zoals de eerste film, een low-budgetproduktie waarin Calda-na heel wat zelf deed. Hij werd in 27 dagen opgenomen.
De mooie Lauren Whitney heeft net haar vader verloren. Zij besluit de familiezaak zelf voort te zetten maar merkt dat zij het niet alleen aan kan. Daarom neemt zij Marcus Rogenrat in dienst. Hij blijkt de geschikte zaakvoerder, en meer nog: Lauren wordt verliefd op hem en zij trouwen. Alles lijkt goed te gaan tot Rogenrat de zaak helemaal naar zich toe trekt en hij zich in illegale praktijken begeeft. Hij bestuurt de zaak als een meedogenloze dictator, tot Laurens groot verdriet. En dan komt onze held, Waldo Thorneycroft, die we nog kennen uit 'Is it Heaven Yet?' , ten tonele. Hij is Rogenrats bediende en hij is, net als zijn collega's bang en geïntimideerd door zijn baas. Wanneer Waldo ten onrechte beschuldigd én ontslagen wordt door de arrogante Rogenrat heeft hij meer te doen met Lauren dan met zichzelf : hij voelt immers warme affectie en medelijden voor haar.
Na een ongeval op zijn nieuwe job gelooft Waldo, als gevolg van enige verwarring in het dokterskantoor, dat hij nog maar enkele dagen te leven heeft. Hij denkt eraan zelfmoord te plegen maar onderweg naar huis stuit hij op Rogenrat, die net met zijn minnares op stap is. Rogenrat scheldt hem de huid vol. Thorneycroft beseft dat hij voor hij sterft nog een goede daad kan plegen: hij zal Lauren bevrijden van die bullebak. Thorneycroft is echter geen geslepen en handige wreker. Een en ander verloopt dan ook niet zonder komische complicaties ... 'Chivalrous Deeds of a Nincompoop' is een plezierige, gekke film die voor alle liefhebbers van het komische genre aan te bevelen is. (vrij naar persdossier)

Image gallery

C58d5b07 0d84 4f55 ab3b b67cfc9f248a
D495d57e b654 4069 a8cd d44a8f76aa42

Generiek

Regisseur

Carl Caldana

Componist

Hurlbut Thornicroft

Met

Carl Caldana, Suzie Marr, Glenn Havlan, John Brebner, Susan Zelinsky, Brenda Aoki, Michael Schreiber

Scenario

Carl Caldana

Cinematograaf

Kevin Brown

Monteur

Mohammed Fauntleroy Garibaldi

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1988

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?