09 20 okt. '24
C84d9a0c 5d69 4158 acff 7024013b790c

Herk Harvey

Carnival of Souls

Editie 2022
78' - 1962 - Mysterie, Horror - Taal: Engels
Regisseur: Herk Harvey Componist: Gene Moore Met: Candace Hilligoss, Sidney Berger, Frances Feist
Een jonge vrouw komt tot de huiveringwekkende ontdekking hoeveel van zichzelf ze werkelijk heeft verloren in een auto-ongeluk. Inspiratiebron voor David Lynch, Christian Petzold en George A. Romero, is het inventieve en sfeerrijke Carnival of Souls sinds de jaren ‘60 uitgegroeid tot een low budget cultklassieker.

VIDEODROOM 2022: Carnival of Souls - MIAUX
Geboren in Sarajevo, maar ondertussen al een tijd in Antwerpen gevestigd:MIAUX. Gewapend met een Casio maakt ze minimalistische en melancholische muziek. Voor VIDEODROOM voorziet ze de cultklassieker Carnival of Souls van een compleet nieuwe score, die ze live gaat brengen. In de originele score hoor je kerkorgels, in die van Miaux analoge synthesizer.

Een jonge kerkorganist komt onverklaarbaar heelhuids uit een dodelijk auto-ongeval. In de hoop haar trauma achter zich te laten verhuist ze naar Salt Lake City. Gekweld door het verleden en vervreemd van het heden wordt de vrouw er aangetrokken tot een vervallen kermispaviljoen. Carnival of Souls is de enige langspeler van de Amerikaan Herk Harvey die de kneepjes van het vak leerde via honderden filmpjes voor bedrijven en scholen. Hij nam drie weken verlof om het droefgeestige verhaal in te blikken voor slechts 30.000 dollar. Geprezen voor zijn inventiviteit en sfeerschepping leverde Harvey, te zien als schimmige figuur, een dromerig en spookachtig cinemacuriosum. Alsof Antonioni vastzit in The Twilight Zone. Deze onafhankelijke cultklassieker had een directe invloed op Night of the Living Dead en inspireerde ook David Lynch en Christian Petzold, bewijze zijn onofficiële remake Yella.

Image gallery

C84d9a0c 5d69 4158 acff 7024013b790c

Generiek

Regisseur

Herk Harvey

Componist

Gene Moore

Met

Candace Hilligoss, Sidney Berger, Frances Feist

Scenario

Herk Harvey, John Clifford

Cinematograaf

Maurice Prather

Monteur

Bill de Jarnette, Dan Palmquist, Herbert L. Strock

Producent

Herk Harvey

Productiebedrijven

Harcourt Productions

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1962

Filmografie

Herk Harvey
Carnival of Souls (1962)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?