09 20 okt. '24
9bdd045b d5b2 4755 965f 793e5df2024e

Kaat Beels, Peter Vandekerckhove, Marc Didden

Bruxelles mon amour

50' - 2001 - Drama - Taal: Nederlands
Regisseur: Kaat Beels, Peter Vandekerckhove, Marc Didden Componist: Tom Barman Met: Sara de Bosschere, Amid Chakir, Josse De Pauw
Saint-Quentinstraat, Brussel, het jaar 2000. Een vergeten straat in de schaduw van de immer uitdijende kantoorzone van de Europese instellingen. We maken kennis met enkele van de steeds schaarser wordende bewoners. Hannah is een jonge vrouw die hier grààg woont en werkt. Op een nacht krijgt ze bezoek van haar ex-vriend Jens. Samen halen ze herinneringen op en vragen ze zich stiekem af of de liefde nog nasmeult. Louise is één van de laatste oude Belgen van de buurt. Tegen haar zin verhuurt ze haar ouderlijk huis aan migranten. Cheb is een jonge Marokkaan die samen met twee vrienden een kraakpand betrekt en sinds kort een relatie heeft met een jonge Vlaamse vrouw. Het nieuws van het plotse overlijden van zijn achtergebleven moeder doet hem twijfelen: blijven of vertrekken?

Image gallery

9bdd045b d5b2 4755 965f 793e5df2024e

Generiek

Regisseur

Kaat Beels, Peter Vandekerckhove, Marc Didden

Componist

Tom Barman

Met

Sara de Bosschere, Amid Chakir, Josse De Pauw

Scenario

Kaat Beels, Marc Didden, Peter Vandekerckhove

Cinematograaf

Michel Baudour, Micha Douwes, Willy Stassen

Monteur

Ludo Troch

Producent

Kaat Camerlynck

Meer informatie

Taal

Nederlands

Productielanden

België

Jaar

2001

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?