09 20 okt. '24
12db8ded f2de 4ea3 9221 c31da70f35ce

Manoel de Oliveira

Amor de Perdição (Amor de Perdição )

261' - 1979
Regisseur: Manoel de Oliveira
Deze film, het derde luik van Oliveira’s Tetralogie, is gebaseerd op de gelijknamige roman van Camilo Castelo Branco. Een belangrijke vernieuwing was de presentatie van het verhaal: de off screen vertelling staat vaak haaks op wat er wordt getoond.

Deze film, het derde luik van Oliveira’s Tetralogie, is gebaseerd op de gelijknamige roman van Camilo Castelo Branco. Een belangrijke vernieuwing was de presentatie van het verhaal: de off screen vertelling staat vaak haaks op wat er wordt getoond. Een aanwas van complexe narratieve lagen wordt vervlochten in een ritueel van liefde, dood en bevrijding. De heterogene stilering varieert van locaties uit de echte wereld tot overduidelijk artificiële ensceneringen. De film kent zowel strenge als grootse momenten. Verschillende lijnen worden samengebracht in de intense finale sequentie, die bij het Berlijnse publiek een uitgebreide staande ovatie voor de regisseur uitlokte. Een mooiere cinematografische ervaring zal je niet gauw vinden. (C.W. Winter)

Filmprint met dank aan Cinemateca Portuguesa

Image gallery

12db8ded f2de 4ea3 9221 c31da70f35ce

Generiek

Regisseur

Manoel de Oliveira

Meer informatie

Productielanden

Portugal

Jaar

1979

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?