11 22 okt. '22
12db8ded f2de 4ea3 9221 c31da70f35ce

Manoel de Oliveira

Amor de Perdição (Amor de Perdição )

Courtisane: Artist in Focus - C.W. Winter & Anders Edström 261' - 1979 - Formaat: 35mm
Regisseur: Manoel de Oliveira
Deze film, het derde luik van Oliveira’s Tetralogie, is gebaseerd op de gelijknamige roman van Camilo Castelo Branco. Een belangrijke vernieuwing was de presentatie van het verhaal: de off screen vertelling staat vaak haaks op wat er wordt getoond.
do 21 okt.
19:30
Paddenhoek

Deze film, het derde luik van Oliveira’s Tetralogie, is gebaseerd op de gelijknamige roman van Camilo Castelo Branco. Een belangrijke vernieuwing was de presentatie van het verhaal: de off screen vertelling staat vaak haaks op wat er wordt getoond. Een aanwas van complexe narratieve lagen wordt vervlochten in een ritueel van liefde, dood en bevrijding. De heterogene stilering varieert van locaties uit de echte wereld tot overduidelijk artificiële ensceneringen. De film kent zowel strenge als grootse momenten. Verschillende lijnen worden samengebracht in de intense finale sequentie, die bij het Berlijnse publiek een uitgebreide staande ovatie voor de regisseur uitlokte. Een mooiere cinematografische ervaring zal je niet gauw vinden. (C.W. Winter)

Filmprint met dank aan Cinemateca Portuguesa

Image gallery

12db8ded f2de 4ea3 9221 c31da70f35ce

Generiek

Regisseur

Manoel de Oliveira

Meer informatie

Productielanden

Portugal

Jaar

1979

Technische gegevens

Formaat
35mm

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.