09 20 okt. '24
47fff726 8df2 4187 9077 fa456eb16fca

Diane Kurys

A la folie (Six Days, Six Nights)

98' - 1994 - Mysterie, Drama, Komedie - Taal: Frans
Regisseur: Diane Kurys Componist: Michael Nyman Met: Anne Parillaud, Béatrice Dalle, Patrick Aurignac

Alice (Anne Parillaud) en Elsa (Béatrice Dalle), twee zusters, talentvol, mooi en intelligent, zijn ondanks hun overeenkomsten niet in staat om samen te leven. Alice heeft Elsa nu al één jaar verlaten. Alles loopt op wieltjes voor haar, haar schilderijen zijn uitgekozen voor een tentoonstelling in New York en ze heeft de liefde van haar leven ontdekt: Franck (Patrick Aurignac).

Op het ogenblik dat Franck bij haar intrekt, komt Elsa op de proppen. Ze heeft haar echtgenoot en kinderen verlaten om een nieuw leven te starten. In het begin verloopt alles heel vlot. Elsa komt bij Alice en Franck inwonen en samen maken ze aanvankelijk veel plezier. Maar na een tijdje toont Elsa haar ware aard. Ze is jaloers, zet Franck tegen Alice op en wordt onuitstaanbaar.

Elsa wil niet meer terug naar haar echtgenoot en mengt zich in het privé­leven van haar zuster. Ze neemt elke mogelijkheid te baat om een ondraaglijke druk uit te oefenen op haar zus. Alice loopt in de val en Franck is te verliefd op Alice en te gevleid door Elsa, om te zien wat er werkelijk aan de hand is. Het leven van Alice wordt compleet door elkaar gegooid. De aanwezigheid van haar zus lijkt alles te vernietigen wat zij heeft opgebouwd. Maar wie is in deze emotionele verwarring het slachtoffer en wie manipuleert wie?

Image gallery

B073aa12 98bd 42aa 9049 7e16fb42379a
47fff726 8df2 4187 9077 fa456eb16fca

Generiek

Regisseur

Diane Kurys

Componist

Michael Nyman

Met

Anne Parillaud, Béatrice Dalle, Patrick Aurignac

Scenario

Diane Kurys, Antoine Lacomblez

Cinematograaf

Fabio Conversi

Monteur

Luc Barnier

Producent

Alexandre Arcady

Meer informatie

Taal

Frans

Productielanden

Frankrijk

Jaar

1994

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?