09 20 okt. '24
C781ba8c f8ae 43ee beb4 725446a0834c

PRESS PLAY: Music in Games

Editie 2023 Concerten
Welkom in de wereld van de gamemuziek! Het concert PRESS PLAY: Music in Games op 19 oktober brengt muziek gecomponeerd voor videogames tot leven. Niemand minder dan componist Austin Wintory - bekend van de unieke en prijswinnende games Journey en Abzû - is de host van de avond.

Gamemuziek is anno 2023 uitgegroeid tot een genre dat op zichzelf staat en dat een cruciale rol speelt bij de onderdompeling van spelers in virtuele werelden. Maar welk talent gaat schuil achter het beste van de videogamemuziek? Film Fest Gent, dat zich al sinds de jaren '80 profileert met een bijzondere focus op filmmuziek, wil die componisten uit hun schaduw halen; componisten die trouwens niet langer de grens trekken tussen muziek schrijver voor het witte doek of voor games. De beste manier om hen in de schijnwerpers te zetten? De muziek voor zich laten spreken natuurlijk. Het jaarlijkse symfonische concert van FFG is daarom volledig gewijd aan het genre van videogamemuziek.

Host én een van de gasten van het concert is Austin Wintory, wiens muziek live zal worden uitgevoerd door Brussels Philharmonic o.l.v. Maestro Dirk Brossé. Wintory is geroemd om zijn scores voor de games Journey, Assassin's Creed Syndicate, Abzû en Flow. Zijn muziek voor Journey schreef in 2013 geschiedenis als de eerste en enige videogamescore die een nominatie kreeg voor de Grammy Award for Best Score Soundtrack for Visual Media.

Naast muziek van Austin Wintory staan er nog heel wat andere videogamescores op het programma, waaronder muziek uit God of War Ragnarök, Hearthstone, Medal of Honor, ... PRESS PLAY: Music in Games is een niet te missen kans voor muziekfans en gamers om een ondergewaardeerd muziekgenre op een grootse manier te ervaren.

Line-up

Medal of Honor (Michael Giacchino)
L.A. Noire ( Andrew Hale)
Celeste (Lena Raine)
God of War Ragnarök (Bear McCreary)
Star Wars Jedi: Survivor (Gordy Haab, Stephen Barton)
Baldur’s Gate 3 (Borislav Slavov)
The Legend of Zelda (Koji Kondo)
Final Fantasy VII (Nobuo Uematsu)
Everybody’s Gone to the Rapture (Jessica Curry)
Hearthstone (Peter McConnell)
The Last of Us (Gustavo Santaolalla)
Assassin’s Creed Syndicate (Austin Wintory)
Journey (Austin Wintory)
Abzû (Austin Wintory)
Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök (Stephanie Economou)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?