09 20 okt. '24

Making Great Films in Small Countries

Editie 1997

Tsjechische Republiek / Slovaakse Republiek / Hongarije

15 oktober 1997

Dit project wordt gepatroneerd door de Minister-President van de Vlaamse Regering en o.m. gesteund door de Vlaamse Gemeenschap - Buitenlands Beleid.

Het 24e Internationaal Filmfestival van Vlaanden richt de schijnwerpers op deze drie staten, die elk lid zijn van de Europese Culturele Alliantie. Het filmfestival wil deze gelegenheid aanwenden om het publiek kennis te laten maken met de films, maar het wil aan Vlaamse filmprofessionelen ook de gelegenheid bieden kennis te maken met Tsjechische, Slovaakse en Hongaarse producenten en vertegenwoordigers van de filmindustrie.

Een seminarie in het kader van de Europese Culturele Alliantie, met genodigden uit de gastregio's en uit andere regio's van de Culturele Alliantie, is een ideaal platform voor het uitwisselen van ideeën m.b.t. filmproductieproblemen die eigen zijn aan de kleinere culturele regio's in Europa.

Onder de titel <<Making Great Films in Small Countries>> zullen sprekers uit de drie gastregio's ervaringen kenbaar maken over het reilen en zeilen van de filmproductie in hun regio, hun relatie tot een 'majority-region' en de manier waarop de drie kunnen samengaan.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?