09 20 okt. '24
8ee67a30 ee54 43cc ad55 7621868b5217

Film Fest Gent Talkies

Editie 2022
Tijdens het festival kan je bijna elke dag genieten van een boeiende, gratis Film Fest Gent Talkies, de talkshow van FFG, in het Film Fest Café.

12.10 - FFG Talkies: Close
Met scenarist Angelo Tijssens en producent Michiel Dhont
Met moderator Patrick Duynslaegher

13.10 - FFG Talkies: Boekvoorstelling 'Film, een geschiedenis'
Met auteur Kevin Smets, Stijn Coninx & Nina de Vroome
Met moderator Patrick Duynslaegher
Eindelijk een Nederlandstalig boek dat je loodst door meer dan 130 jaar filmgeschiedenis, van de eerste magische 'bewegende' foto's tot de nieuwste technische ontwikkelingen. Film, een geschiedenis van professor Kevin Smets is tegelijkertijd een pleidooi voor een open en inclusieve blik op de filmgeschiedenis. Niet-westerse cinema en thema's als discriminatie, seksisme en kolonialisme komen ruim aan bod. Daarnaast getuigden twaalf experts (waaronder regisseur Stijn Coninx) over hun persoonlijk sleutelmoment in de voorbije 130 jaar film. Kevin Smets stelt zijn boek voor tijdens de Talkies en gaat in gesprek met Stijn Coninx.

14.10 - FFG Talkies: Filmonderwijs in Vlaanderen (hosted by Sabzian)
Naar aanleiding van haar vernieuwde website en lancering van haar educatief platform organiseert Sabzian een rondetafelgesprek over filmonderwijs in Vlaanderen. In aanloop naar Film Fest Gent publiceert Sabzian drie rondetafelgesprekken met studenten en alumni van LUCA, RITCS en KASK, waarin hun ervaringen met de filmopleidingen onder de loep worden genomen. In deze Talkies gaan medewerkers van de drie filmscholen dieper in op de bevindingen van de filmstudenten, en meer specifiek op de spanning tussen de filmschool als (academisch) onderwijs en de verwachtingen van een werkveld of sector.

Gasten: Reinhilde Weyns (directeur RITCS), Robbrecht Desmet (filmmaker en coördinator van de 3de Bachelor en Master Film LUCA) en Edwin Carels (onderzoeker, docent en voorzitter van de opleidingscommissie audiovisuele kunsten KASK)

15.10 - FFG Talkies: International Short Film Competition (hosted by Kortfilm.be)
Met Meltse van Coillie, Harm Dens, Isabelle Tollenaere & Enzo Smits
Met moderator Bo Alfaro Decreton

17.10 - FFG Talkies: 1985
Met scenarist Willem Wallyn & Stijn Coninx
Met moderator Jan Lippens

18.10 - FFG Talkies: Echo
Met Ruben Desiere
Met moderator Ben Van Alboom

19.10 - FFG Talkies: Dreaming Walls (in het Engels)
Met regisseurs Amélie van Elmbt & Maya Duverdier
Met moderator Ben Van Alboom

20.10 - FFG Talkies: Music@FFG
Met een focus op filmmuziek geeft Film Fest Gent een vaak onderschatte tak van de filmindustrie een prominente plaats. Tijdens de laatste Talkies, komen muziekkenners samen om filmmuziek van onder andere Pieter Verlinden te bespreken.
Met Frank Jochemsen (678 records), Peter Verlinden, Walter Hus & Dirk Brossé
Met moderator Robin Broos

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?