08 19 okt. '24
A7f97fa8 c8bf 4a44 ac84 c10bd321ede2

21st World Soundtrack Awards Ceremony & Concert

Editie 2021 Concerten

De World Soundtrack Awards - de vermaarde prijzen die film- en tv-muziek vieren - gaan dit jaar hun derde decennium in en zullen de Griekse componiste Eleni Karaindrou eren. De componiste, die het meest geroemd is om haar samenwerkingen met regisseur Theo Angelopoulos, ontvangt een Lifetime Achievement Award van de World Soundtrack Academy. De World Soundtrack Awards vinden plaats op 23 oktober 2021 als het traditionele slot van Film Fest Gent (12 - 23 oktober 2021).

Na een jaar waarin de World Soundtrack Awards hun twintigste verjaardag vierden met een gelivestreamde awardsceremonie willen Film Fest Gent en de World Soundtrack Academy film- en tv-componisten opnieuw fysiek in de bloemetjes te zetten. Voor de allereerste keer ooit zullen de World Soundtrack Awards uitgereikt worden in de imposante Opera van Gent. Bovendien verwelkomt de 21ste editie van de World Soundtrack Awards de invloedrijke en internationaal gerenommeerde componist Max Richter als eregast. Ook zal Brussels Philharmonic een selectie van het werk van Bryce Dessner, de winnaar van de Discovery of the Year Award 2020, spelen. De WSA hoopt de filmmuziekgemeenschap, van professionals tot fans van over de hele wereld, weer veilig terug bij elkaar brengen.

Zoals de traditie het voorschrijft, zullen de World Soundtrack Awards het slotevenement zijn van Film Fest Gent. Van 12 tot en met 23 oktober 2021 wordt Gent het toneel van de 48ste editie van Film Fest Gent en de WSA Industry Days (20 - 23 oktober). WSA2021 verwelkomt op 22 oktober 2021 het jaarlijkse themaconcert terug. Brussels Philharmonic o.l.v. Maestro Dirk Brossé zal performen op zowel het themaconcert als de World Soundtrack Awards.

Neem een kijkje op de World Soundtrack Award website voor meer info: World Soundtrack Awards | Homepage

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?