Film Fest Gent

FILM FEST GENT 2016

Voor het programma van de 43e editie haalt Film Fest Gent de inspiratie uit weerszijden van de aardbol. Beginnend bij het noordelijkste puntje van Europa voor de Focus op Nordic Cinema tot aan het verre oosten voor de Spotlight op Japan.

Van de Zweedse invasie in Hollywood ten tijde van de stomme film tot aan de Deense Dogma 95 beweging: de Nordic regio heeft belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van de wereldcinema. Film Fest Gent kijkt met haar Focus op Nordic Cinema dan ook voorbij de ‘krimi-wave’ waar de regio momenteel om bekend staat. De Focus op Nordic Cinema wordt kracht bijgezet door voor het officiële campagnebeeld te kiezen voor de grootste filmster die de regio ooit heeft voort gebracht: Greta Garbo.

Niet in het minst om de 150e verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen Japan en België in 2016, maar met name om de rijke cinematografische geschiedenis zet Film Fest Gent dit najaar ook een Spotlight op Japan. Lees hier meer over de gekozen thematiek van Film Fest Gent 2016.

Het 43e Film Fest Gent loopt van 11 tot en met 21 oktober 2016. De World Soundtrack Awards vindt plaats op 19 en 20 oktober in Capitole Gent, met het Gala en de Award ceremonie op 19 oktober en een extra WSA concert zonder ceremonie op 20 oktober.

Call for entries 2016

Filmmakers die een film willen inzenden voor Film Fest Gent 2016, kunnen dit doen tot en met 1 augustus 2016. Meer informatie over de selectiecriteria en het toezenden van filmmateriaal kan je vinden op onze industry-pagina.

Social feed