VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Kies je dag:
Film Fest Gent - Kaartverkoop 44e editie nu van start!

Kaartverkoop 44e editie nu van start!

Lees meer  

Film Fest Gent - 'Charlie en Hannah gaan uit' slotfilm 44e editie

'Charlie en Hannah gaan uit' slotfilm 44e editie

De film van Bert Scholiers met Evelien Bosmans en Daphne Wellens sluit Film Fest Gent af op 20 oktober.

Lees meer  

Film Fest Gent - Tickets openingsavond 44e editie nu te koop

Tickets openingsavond 44e editie nu te koop

Kom ook naar de openingsavond op 10 oktober in Vooruit

Koop je tickets  

Hulp bij keuzestress

Meer dan 140 films: waar moet je beginnen? Film Fest Gent geeft je een aantal handige selectietools om je keuze uit het programma te kunnen maken.

Secties

Een scherpe selectie van het beste wat de internationale cinema te bieden heeft, met een mix van aanstormend talent en gevestigde auteurs. Een internationale jury geeft twee prijzen weg: de beste film en de beste score, soundtrack of sound design.

Ontdek in avant-première de grote en belangrijke bioscoopreleases van het najaar. De nodige glitter en glamour wordt verzekerd door de aanwezigheid van sterren en filmmakers.

Het symbolische hart van het festival: films die een dwarsdoorsnede bieden van de hedendaagse auteurscinema (en occasioneel genrecinema) uit alle windstreken.

We schotelen je het beste voor uit de recente trans-Alpijnse cinema: films over misdaad, ontvoering en straf, maar ook over 'amore romantico', prille liefde en blinde passie.

De beste docu's over de meest uiteenlopende muzikanten en artiesten als o.a. Ryuichi Sakamoto, Tangerine Dream, John Coltrane of Morrissey.

De douchescène uit 'Psycho' ontleed, de LSD-verslaving van Cary Grant onthuld, maar ook Geoffrey Rush als Giacometti of Fritz Lang in het spoor van een lustmoordenaar.

De eerste twee afleveringen van de Vlaamse topserie 'Tabula Rasa' en van twee spannende Noorse series: 'Occupied 2' en 'Monster'. Plus, een marathon van de gerestaureerde versie van R. W. Fassbinders herontdekte familieserie 'Acht Stunden sind kein Tag'.

In de Competitie voor Belgische Studentenkortfilms maken twee jonge beloftevolle Belgische talenten kans op de Nationale Loterij prijs voor Beste Studentenkortfilm of de ACE Image Factory Publieksprijs.

Film Fest Gent zet ook Europees kortfilmtalent in de kijker. De internationale jury reikt de Film Fest Gent Best European Short Award ter waarde van € 3.000 uit.

Film Fest Gent selecteerde naast de films in de Focus on Italian Cinema ook zes kortfilms buiten competitie. Films van aanstormend talent, maar ook een kortfilm van veteraan Marco Bellocchio ('I pugni in tasca', 'Nel nome del padre').

Deze sectie is grotendeels gewijd aan een van de boeiendste periodes uit de Italiaanse film, de politieke cinema uit de jaren zestig en zeventig.

Dit jaar is Vooruit nog meer dan anders dé ontmoetingsplek voor alle overige muziekevenementen tijdens Film Fest Gent. Verwacht je aan een eigenzinnige mix van beeld en film met elektronica, jazz, avant-rock, ambient of sound art.

Toon alle films van deze sectie

Parcours

Ons jongerenparcours biedt opnieuw een zinnenprikkelende mix van films die aansluiten bij de leefwereld van de jonge filmfan. Een jongerenjury volgt het parcours en reikt op het einde van de rit de Explore Award uit.

Films die zo niet de revolutie preken, dan toch op andere manieren tot verzet aanzetten, een proteststem laten horen, utopische verlangens vertolken.

Zes films op maat van 65- plussers, geselecteerd uit het programma door vaste gastheer van dienst Roel Van Bambost. Roel leidt elke filmvertoning zelf in en trakteert na de film op koffie en gebak.

Films die zelf over film gaan of bewust naar het medium verwijzen. Films die ons vertellen dat we aan het kijken zijn.

Films met holebi- en transgenderthema's, personages of sensibiliteit.

Van historisch onderzoek tot natuurdocumentaires, van een duik in de archieven tot hybride auteursdocumentaires.

Een selectie van (nieuw) Belgisch talent met docu's en romantische komedie uit Vlaanderen en genrecinema uit het Franstalige landsgedeelte.

Van animatie uit Denemarken en een nieuwe adaptatie van 'De kleine vampier' tot onder andere het betoverende vervolg op 'Earth'.

Films die onverwachte narratieve paden bewandelen en de normen tarten van traditionele cinema. Radicaal, maar ook spannend en verrassend. Voor de avontuurlijke filmfan.

Toon alle films van dit parcours

Film Fest Gent updates

Koop nu je Rittenkaart

Samen met je vrienden voordelig naar de film? Of meer film voor jou alleen? 

Koop een 5- of 10- rittenkaart

Fien Troch wint zes Ensors met ‘Home’

Belgische toppers op de vorige editie van Film Fest Gent 'King of the Belgians', 'Le ciel Flamand', 'My first highway'…
Belgische toppers op de vorige editie van Film Fest Gent 'King of the Belgians', 'Le ciel Flamand', 'My first highway' vielen allen in de prijzen,…

Ready, set, kaartverkoop!

21 september is zowaar mythische proporties beginnen aannemen in Film Fest Gentland. Vandaag is het eindelijk zover: ons programma wordt…
21 september is zowaar mythische proporties beginnen aannemen in Film Fest Gentland. Vandaag is het eindelijk zover: ons programma wordt bekendgemaakt én in de loop…

Verheyens ‘Het tweede gelaat’ in wereldpremière in Chicago

Jan Verheyens nieuwste film, de politiethriller ‘Het tweede gelaat’, gaat op 14 oktober 2017 in wereldpremière op het Chicago International…
Jan Verheyens nieuwste film, de politiethriller ‘Het tweede gelaat’, gaat op 14 oktober 2017 in wereldpremière op het Chicago International Film Festival.…

Wat maakt 'Un beau soleil intérieur' superieur aan de Amerikaanse romcom?

Op zoek naar de grote liefde dartelt Juliette Binoche van de ene minnaar naar de andere in de heerlijk droefgeestige…
Op zoek naar de grote liefde dartelt Juliette Binoche van de ene minnaar naar de andere in de heerlijk droefgeestige Franse komedie 'Un beau soleil intérieur'. …
Onze spot is helemaal klaar voor het grote scherm! #aceimagefactory #ffgent #zoveelgoesting

Onze spot is helemaal klaar voor het grote scherm! #aceimagefactory #ffgent #zoveelgoesting

We zijn live! Het programma van de 44e editie staat op de website! #ffgent #programma

We zijn live! Het programma van de 44e editie staat op de website! #ffgent #programma

Vandaag gaat in de loop van de dag onze kaartverkoop van start! #ffgent #kaartverkoop #allourticketsaregoldentickets

Vandaag gaat in de loop van de dag onze kaartverkoop van start! #ffgent #kaartverkoop #allourticketsaregoldentickets

2 stoere kerels met peperkoeken hartjes op de affiche voor de #FFGTalkies! Op 28 september komen regisseurs @bilallfallah en @adilelarbi @dekrookbe onveilig maken #ffgent…

2 stoere kerels met peperkoeken hartjes op de affiche voor de #FFGTalkies! Op 28 september komen regisseurs @bilallfallah en @adilelarbi…

Woohoo! Onze Live Track Cinema met @steigerband heeft de @urgent.fm en @tumult_fm aanraders in @weekupagenda gehaald! Allen naar KASKcinema zaterdag! #ffgent #tumultfm #steiger…

Woohoo! Onze Live Track Cinema met @steigerband heeft de @urgent.fm en @tumult_fm aanraders in @weekupagenda gehaald! Allen naar KASKcinema zaterdag!…

Online communicatie door Lavagraphics