Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Kies je dag:
Film Fest Gent - Kaartverkoop nu van start!

Kaartverkoop nu van start!

Zojuist van start gegaan: de kaartverkoop voor de 43e editie van Film Fest Gent. Het volledige programma, met meer dan 140 lange en korte films, vind je nu online.

Lees meer

Film Fest Gent - Film Fest Gent opent met 'I, Daniel Blake'

Film Fest Gent opent met 'I, Daniel Blake'

Film Fest Gent zal op dinsdag 11 oktober het festival openen met Gouden Palm- winnaar van Cannes ‘I, Daniel Blake’, in aanwezigheid van de Britse cineast Ken Loach.

Meer over de film

Film Fest Gent - 16e World Soundtrack Awards maakt tweede ronde van genomineerden bekend

16e World Soundtrack Awards maakt tweede ronde van genomineerden bekend

Met o.a. Bear McCreary, Ben Lovett en Nicholas Britell

Lees meer

Hulp bij keuzestress

Meer dan 140 films: waar moet je beginnen? Film Fest Gent geeft je een aantal handige selectietools om je keuze uit het programma te kunnen maken.

Secties

Een scherpe selectie van het beste wat de internationale cinema te bieden heeft, met een mix van aanstormend talent en gevestigde auteurs. Een internationale jury geeft twee prijzen weg: de beste film en de beste score, soundtrack of sound design.

Ontdek in avant-première de grote en belangrijke bioscoopreleases van het najaar. De nodige glitter en glamour wordt verzekerd door de aanwezigheid van sterren en filmmakers.

Film Fest Gent zette zich internationaal op de kaart met een jaarlijks terugkerende focus op filmmuziek. Dit jaar op het staan niet minder dan vijf concerten op het programma.

Het symbolische hart van het festival: films die een dwarsdoorsnede bieden van de hedendaagse auteurscinema (en occasioneel genrecinema) uit alle windstreken.

Het beste uit Scandinavië, Finland en IJsland. Laat je verrassen door gevoelige coming-outverhalen, fraaie kostuumfilms, hallucinante zwart-wit nachtmerries en zelfs een heuse rampenprent.

Een unieke kans om nieuwe strijdvaardige regisseurs te ontdekken, die zich afzetten tegen de traditionele samenleving, het verleden kritisch bekijken en het in een identiteitscrisis verkerende eilandenrijk ontleden.

De beste docu's en fictiefilms over de meest uiteenlopende muzikanten en artiesten, van Arno tot Zappa; van Chet Baker tot muzikanten uit Mali, Iran en Israël die vechten tegen politiek en religieus extremisme.

Portretten, reflecties en getuigenissen van en over kunstenaars uit de meest uiteenlopende kunstdisciplines.

Met onder meer de eerste 2 afleveringen van het Vlaamse Beau Séjour; het Noorse Nobel over een uit Afghanistan teruggekeerde scherpschutter, en de Britse miniserie van de Vlaming Jakob Verbruggen London Spy

Film Fest Gent en Vooruit organiseren ook dit jaar weer een aantal gezamenlijke filmvoorstellingen, concerten en performances.

Met onder meer een Tribute aan Nagisa Ôshima, de Japanse Godard die radicaal brak met de traditionele cinema van zijn land. Ook een Tribute aan Mark Rappaport met zijn liefdevolle filmische essays; en Queen Christina met onze poster lady Greta Garbo.

In de Competitie voor Belgische Studentenkortfilms maken twee jonge beloftevolle Belgische talenten kans op de Nationale Loterij prijs voor Beste Studentenkortfilm of de ACE Publieksprijs.

Competitie voor Europese kortfilms. De winnaar krijgt een nominatie voor de Beste Kortfilmprijs van de European Film Academy.

Een programma van Europese kortfilms die het afgelopen jaar genomineerd werden voor de prijs voor Beste Europese kortfilm van de European Film Academy. Deze prijs zal bekend gemaakt worden tijdens de uitreiking van de Europese filmprijzen in december.

In het kader van de focus Nordic cinema, presenteren we ook een programma kortfilms uit het hoge noorden.

Toon alle films van deze sectie

Parcours

Film Fest Gent biedt voor elk wat wils, ook voor de kleinsten en allerkleinsten. Met drie producties uit Scandinavië; de Nederlandstalige versie van de bejubelde Zwitserse tekenfilm 'Ma Vie de Courgette' en het Spaans-Amerikaanse 'A Monster Calls'.

Met Belgische premières van nieuw werk van Fien Troch, Peter Brosens & Jessica Woodworth, Johan Grimonprez, Bavo Defurne en Peter Monsaert dat al scoorde op de grote internationale filmfestivals.

Films die onverwachte narratieve paden bewandelen en de normen tarten van traditionele cinema. Radicaal, maar ook spannend en verrassend. Voor de avontuurlijke filmfan.

Zes films op maat van 65- plussers, geselecteerd uit het programma door vaste host van dienst Roel Van Bambost. Roel leidt elke filmvertoning zelf in en trakteert na de film op koffie en gebak.

Ons jongerenparcours biedt opnieuw een zinnenprikkelende mix van films die aansluiten bij de leefwereld van de jonge filmfan. Een vijfkoppige jongerenjury volgt het parcours en reikt op het einde van de rit de Explore Award uit.

Films met holebi- en trans-genderthema's, personages of sensibiliteit. Vaak ook films die trachten te duiden hoe de veranderende maatschappij haar tolerantie (of gebrek aan) en acceptatie van gays en trans naar het filmdoek vertaalt.

Met o.a. 'In Jackson Heights' van Frederick Wiseman, de pionier van de documentaire als neutrale registratie; 'Zero Days', Alex Gibneys angstaanjagende ontleding van een zichzelf replicerend computer malware; 'Shadow World' waarin Johan Grimonprez de schandalen uit de internationale wapenhandel uit de doeken doet.

Toon alle films van dit parcours

Film Fest Gent updates

Word Film Fest Friend!

Al met een bijdrage van €40 ben je een Friend en verwent het festival je met heel wat exclusieve voordelen.

Ontdek je voordelen

Filmscores van Belgica, D'Ardennen en Cafard genomineerd voor WSAward

De World Soundtrack Awards, de hoogmis voor de filmmuziekindustrie, worden dit jaar voor de 16e keer uitgereikt tijdens Film…

 De World Soundtrack Awards, de hoogmis voor de filmmuziekindustrie, worden dit jaar voor de 16e keer uitgereikt tijdens Film Fest Gent. De World Soundtrack Academy, met…

'King of the Belgians', 'Black' en 'Safety First' naar Hamburg

Vooraleer ‘King of the Belgians’ van Peter Brosens en Jessica Woodworth op 17 oktober zijn Belgische première beleeft op…

 Vooraleer ‘King of the Belgians’ van Peter Brosens en Jessica Woodworth op 17 oktober zijn Belgische première beleeft op Film Fest Gent gaat de film…

Acht Ensors voor D’Ardennen

Met acht Ensors werd Robin Pront’s debuutfilm ‘D’Ardennen’ de grote winnaar op de zevende Ensor-uitreiking in het kader van…

 Met acht Ensors werd Robin Pront’s debuutfilm ‘D’Ardennen’ de grote winnaar op de zevende Ensor-uitreiking in…

Producente Emmy Oost wint Cultuurprijs Film

Producente Emmy Oost kreeg van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz de Vlaamse Cultuurprijs Film bestaande uit een kunstwerk…

 Producente Emmy Oost kreeg van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz de Vlaamse Cultuurprijs Film bestaande uit een kunstwerk van Philip…
Volg onze WhatsApp voor de laatste programmawijzigingen #FFGent #whatsapp #programmawijzigingen

Volg onze WhatsApp voor de laatste programmawijzigingen #FFGent #whatsapp #programmawijzigingen

Morgen staan we op het buurtfeest in het Muinkpark vanaf 14u! De liefhebbers kunnen een rondleiding krijgen in het Film Fest kantoor, dus kom zeker eens langs! #FFGent #buurtfeest

Morgen staan we op het buurtfeest in het Muinkpark vanaf 14u! De liefhebbers kunnen een rondleiding krijgen in het Film…

Bekijk hier onze trailer! Andere filmtrailers kan je vinden op ons YouTube-kanaal

Bekijk hier onze trailer! Andere filmtrailers kan je vinden op ons YouTube-kanaal

Naar aanleiding van de 25 jaar samenwerking met @brasseriepakhuis organiseren we onze perslunch daar #FFGent #perslunch #programmarelease

Naar aanleiding van de 25 jaar samenwerking met @brasseriepakhuis organiseren we onze perslunch daar #FFGent #perslunch #programmarelease

Tijd om ons programma bekend te maken! Vanaf 14:00 uur ook te vinden op onze website. #FFGent #programmarelease #pressconference

Tijd om ons programma bekend te maken! Vanaf 14:00 uur ook te vinden op onze website. #FFGent #programmarelease #pressconference

Online communicatie door Lavagraphics