Film Fest Gent

FILM FEST GENT

FILM FEST GENT pakte voor zijn 41e editie (14 tot 25 oktober 2014) uit met een focus op de Cinéma français, een grote tentoonstelling over de Italiaanse maestro Federico Fellini in het Caermersklooster (nog te zien tot 25 januari 2015) en een concert van Fellini’s huiscomponist Nino Rota in De Bijloke. De Amerikaanse filmcomponist Cliff Martinez was de centrale gast op het jaarlijkse WSA-concert in Kuipke. 

De internationale jury van Film Fest Gent onder leiding van voorzitter Bret Easton Ellis, maakte op woensdag 22 oktober 2014 de winnaars bekend in de verschillende competities. 'Gente de bien' van Franco Lolli heeft de Grote Prijs voor Beste Film gewonnen. De Georges Delerue Prijs voor de Beste Muziek ging naar Bas Devos' 'Violet' met muziek van Boris Debackere. Verder kreeg 'Jauja' van Lisandro Alonso een Special Mention van de jury. 

Elke woensdagavond kan u in KASKcinema kijken naar een in België niet-verdeelde film. In december kan u kijken naar 'La Princesa de Francia' van de Argentijnse filmmaker Matías Piñeiro.

De 42e editie van Film Fest Gent gaat door van 13 tot 24 oktober 2015.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes voor de 42e editie: schrijf je in op onze e-mail newsletter!

Social feed