VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Film indienen
Film indienen
Film Fest Gent
FILM FEST GENT

8 > 18 okt 2019

De 46e editie van het Film Fest Gent is voorzien voor 8 tem. 18 oktober 2019. De deadline voor het insturen van films is 1 augustus 2019. 

De deadline voor Belgische studentenkortfilms (alle films gemaakt aan een van de erkende Belgische filmscholen) is vrijdag 6 september 2019. Stuur een online link naar eindwerken@filmfestival.be. Studenten hoeven ook geen entry fee te betalen.

Elk jaar stelt het festival zo'n 100 langspeelfilms en 50 kortfilms van over de gehele wereld voor. Alle films worden minstens in een Belgische première voorgesteld.

Het festival is een competitief festival, met als thema de "impact van de muziek op film". Elk jaar dingen een 12-tal langspeelfilms mee naar twee prijzen. De deelnemende films worden bekeken door een internationale professionele jury, die volgende prijzen uitreikt: 

  • De Grand Prix voor Beste Film
  • De George Delerue Award voor Beste Muziek (Beste Gebruik van Muziek of Beste sound design)

Voor kortfilms is er een Internationale kortfilmcompetitie (max. 30 minuten) en een voor Belgische studentenkortfilms (max 30 minuten). Bovendien is er ook een niet-competitief programma van internationale kortfilms. Voor deze selectie zijn er geen beperkingen qua herkomst of duur van de film.
 
Het 46e Film Fest Gent zal opnieuw een ruime selectie films van over de gehele wereld voorstellen. De focus ligt voornamelijk op fictie films (lang en kort) en, in mindere mate, op documentaire (met als voornaamste invalshoek muziek of film gelinkte themas). Animatiefilm komt ook aan bod. Het festival presenteert films in digitaal of 35mm formaat.
 
Vanaf nu kan je je film indienen voor de 46e editie van het filmfestival dat in oktober 2019 zal plaatsvinden. 

Een inschrijving is slechts volledig bij betaling van de entry fee:
    • Entry fee kortfilms (max. 30 minuten) : €20 per titel
    • Entry fee middenlange films (31 tem. 69 minuten): €30 per titel
    • Entry fee langspeelfilms (vanaf 70 minuten): €50 per titel

Enkel films die niet eerder in België vertoond werden zullen in aanmerking komen voor een eventuele selectie.

Een e-mail met de beslissing van het programmacomite zal zo snel als mogelijk verstuurd worden naar een door u opgegeven adres.
 
De inschrijving van een film impliceert de kennis en aanvaarding van het reglement.

Online inschrijvingsformulier

I want to insert a new movie in the online entry form.
I want to continue completion of an online entry form.

Online communicatie door Lavagraphics