11 22 okt. '22
Vrijwilligers

Vrijwilligers op Film Fest Gent

Elk jaar steunt Film Fest Gent op een groot en divers team van enthousiaste vrijwilligers voor de realisatie van het filmfestival. De vrijwilligers staan in voor een warm onthaal van het publiek op de verschillende festivallocaties, helpen bij organisatie van de events, de promotie van het festival en het begeleiden van de internationale filmgasten. Een onmisbaar team!

Zin om te helpen? Meld je aan als vrijwilliger voor Film Fest Gent 2022! Na een klik op deze link kan je eerst inloggen of registreren op MyFFG, de omgeving waar je later ook jouw vrijwilligerswerk bij FFG kan opvolgen.

Wat moet je weten als vrijwilliger?

 • Hoe en vanaf wanneer kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

  Dat kan nu al via dit aanmeldingsformulier! Dit kan je ook vinden via je MyFFG-account. Heb je nog geen account, dan moet je je eerst registreren. In het formulier vragen we naar je gegevens, je eerdere ervaring bij FFG en je voorkeursfuncties.

  Iedereen is welkom om zich kandidaat te stellen, ongeacht je achtergrond of visies. Je moet wel minimaal 18 jaar zijn.

  Is het je eerste keer? Dan kan je tijdens de registratie een korte uitleg over jezelf doorgeven. Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek in de maanden april tot juni.

  Heb je in het verleden al de mouwen opgestroopt voor Film Fest Gent? Een gesprek is niet nodig, maar kan altijd op vraag!

 • Wat verwachten wij van jou?

  Als vrijwilliger ben je ons visitekaartje en het aanspreekpunt voor ons brede publiek.

  We verwachten dat je je engageert voor een vast aantal werkdiensten.

  Het grootste deel van je diensten zal tijdens de festivalperiode vallen. Afhankelijk van de functie kan het zijn dat je ook al voor of na het festival kan werken.

 • Hoe worden de taken en shiften verdeeld?

  Bij de registratie kan je voorkeurfuncties doorgeven. Op basis daarvan zullen we jou in september uitnodigen om een shiftpicker in te vullen. Daarin kan zelf een aantal shiften kiezen en ook je beschikbaarheden opgeven. De resterende shifts worden door ons verdeeld op basis van de beschikbaarheden.

 • Is er een vergoeding voor mijn verblijf en transport?

  Als vrijwilliger dien je zelf voor onderdak en vervoer te zorgen. Eventuele reis- en verblijfkosten kunnen niet door het festival worden vergoed. Onkosten die je maakt in het kader van je opdracht, worden wel vergoed.

 • Wat kan je van ons verwachten?

  Je maakt het festival mee vanop de eerste rij en we zijn je ontzettend dankbaar. Ongetwijfeld zal je voldoening voelen dat je mee films en verhalen van over de hele wereld bij het FFG-publiek brengt. Je ontmoet tijdens het festival ook veel verschillende mensen en doet relevante werkervaring op.

  In ruil voor je vrijwillige inzet krijg je een accreditatiepas die je toegang verschaft tot alle filmvoorstellingen buiten jouw werkuren en zolang er plaatsen zijn bij de aanvang van de vertoning. Hiervoor vragen wij een minimaal engagement van 7 shiften van samen ongeveer 30 uren. Dit kan licht varieren afhankelijk van de taken. Je krijgt er ook een t-shirt bovenop.

  Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst (onbezoldigd) en bent verzekerd.

 • En tijdens de rest van het jaar?

  Tijdens het jaar organiseren we ook meer activiteiten met, door en voor onze vrijwilligers. Blijf op de hoogte via de vrijwilligersnieuwsbrief en de facebookpagina.

Vrijwilliger FFG2020

Publieksonthaal

We hebben allerlei jobs beschikbaar voor onze vrijwilligers. Werk je het liefst van al met veel mensen rondom je en ben je niet bang om het publiek te woord te staan? Dan is publieksonthaal iets voor jou! Je kan middenin de fesivalsfeer ticketcontrole of -verkoop doen in het hart van het festival op de Kinepolis-site, of op locatie in Sphinx Cinema of Studio Skoop. Of misschien heb je wel zin om mee te werken in het Film Fest Café?

 • Zaal - en ticketcontrole

  Vanaf het moment dat de bezoekers de ingang van de zaal of de ticketcontrole bereiken, draag je bij aan de vlotte en aangename beleving van hun festival. Je controleert de tickets of accreditatiepassen met scanner of visueel. Je zorgt dat de bezoekers aan de juiste zaal staan of hun weg vinden naar de juiste zaal. Je staat mee in voor een tijdige start, controleert of de deuren gesloten zijn en houdt een oogje in het zeil. Na de vertoning spoor je mensen aan om te stemmen voor de publieksprijs.
  Jouw kwaliteiten: je bent sociaal, klantvriendelijk en efficiënt.
  Werktijden: 11 - 22 oktober • overdag of 's avonds • in shifts (planning in september)

 • Kassaverkoop

  Je staat in voor de avondverkoop van tickets aan de kassa’s van één van de festivallocaties Kinepolis, Sphinx of Studio Skoop. Met je breedste glimlach ontvang je het publiek en beantwoord je al hun vragen over het festival en de filmvertoningen. Je zorgt voor een vlotte en correcte afhandeling van de ticketverkoop. Voor de start van het festival krijg je een opleiding in het onthaalwezen en de ticketsoftware Ticketmatic.
  Jouw kwaliteiten: je bent vlot in het leren werken met een nieuwe software, vriendelijk, hulpvaardig en stressbestendig.
  Werktijden: 11 - 22 oktober • 1 opleiding + min. 4 shifts (ong. 4u) aan de kassa tussen 19u en 23u.

 • Infobalie Kinepolis

  Een bezoeker verdwaald in het volle FFG-programma? Jij kent de weg! Aan jouw onthaaldesk aan de ingang van Kinepolis, zorg je voor een vriendelijk en vlot onthaal van gasten, publiek én andere vrijwilligers. Je bent het eerste aanspreekpunt voor informatie en helpt bezoekers bij praktische problemen zoals vergeten tickets en verloren voorwerpen.
  Jouw kwaliteiten: je bent vlot in het leren werken met een nieuwe software, vriendelijk, je kan je professioneel opstellen en hulpvaardig.
  Werktijden: 11- 22 oktober • 1 opleiding + min. 4 shifts (ong. 4u) • zowel overdag als 's avonds mogelijk

 • Press & Industry balie

  In het Press & Industry Office aan Kinepolis werk je aan de informatie en ticketbalie voor pers en professionelen uit de filmsector. Na een grondige briefing van de P&I medewerker, zorg je voor een vlotte afhandeling van het printen van de accreditatiepassen en tickets voor de gasten vanuit de ticketsoftware van het festival.
  Jouw kwaliteiten: je bent vlot in het leren werken met een nieuwe software, vriendelijk, je kan je professioneel opstellen, bent hulpvaardig en stressbestendig.
  Werktijden: 11 - 22 oktober • 1 opleiding + minimaal 4 shifts (ong. 4u)• in de voor- of namiddag

 • Barmedewerker

  Van 12 tot 21 oktober sta je in voor een vlotte bediening in het Film Fest Café en een fijne belevingservaring voor bezoekers en gasten. Samen met je collega’s sta je in voor een vlotte, kwaliteitsvolle en gastvrije bediening van de bezoekers: je neemt bestellingen op, zorgt voor een correcte bereiding van de dranken en de afrekening van de bestellingen.

  Samen met het Film Fest Café team zorg je voor een aangename sfeer en beleving voor de bezoekers van het café. Je onderhoudt de orde en de netheid van de bar en het café.
  Werktijden: Je bent beschikbaar om tussen 12 en 21 oktober minstens 6 shifts van 4 à 6u te werken, ofwel overdag ofwel ‘s avonds (in onderling overleg).
  Voor barvrijwilligers is er een onkostenvergoeding voorzien.

vrijwilligers team locatie sphinx persconferentie
© Jeroen Willems

Achter de schermen

Ook voor vrijwilligers die liever achter de schermen werken, zijn er tal van mogelijkheden! Ben je honkvast en georganiseerd? Dan kan je het vast en tijdelijk team ondersteunen aan het onthaal van het Film Fest Gent-kantoor. Is stilzitten niets voor jou? Dan kan je het hele festival doorkruisen als vliegende vrijwilliger of promomedewerker.


 • Onthaal Kantoor Film Fest Gent

  Aan het onthaal van het kantoor van Film Fest Gent in de Leeuwstraat ondersteun je het FFG-team met allerlei administratieve taken zoals het beantwoorden en doorsturen van e-mails in de infomailbox, het opnemen en doorverbinden van de telefoon en het ontvangen en verdelen van de post.
  Jouw kwaliteiten: je hebt sterke communicatieskills, zowel aan de telefoon als via e-mail • administratieve duizendpoot • ordelijk
  Werktijden: 12 september - 22 oktober • weekdagen (nm of vm) en weekends tijdens het festival • minimaal 4 shiften van ong. 4u (planning in augustus)

 • Vliegende vrijwilliger

  De vliegende vrijwilliger ondersteunt het FFG-team bij de praktische voorbereiding van de filmvertoningen en voorbereiding, opbouw en afbraak van speciale evenementen voor scholen, professionelen of publiek. Je springt in waar vrijwilligers wegvallen of op domeinen waar er plots een onverwachte drukte ontstaat (bar, kassa, ...).
  Jouw kwaliteiten: je steekt graag letterlijk de handen uit de mouwen • echte teamplayer • sleur- en stapelwerk schrikken je niet af
  Werktijden: 11 oktober - 22 oktober • minimum 8 shiften: 4 dagen van 8u (verdeeld over dag en avond)• planning eind september

 • Promotieteam

  Als promotiemedewerker zorg je er mee voor dat al het campagnemateriaal vlot verspreid geraakt in de stad en daarbuiten. Je overtuigt handelaars en horeca-uitbaters om Film Fest Gent mee uit te dragen. We nemen je ook mee naar de jaarlijkse cultuurmarkt in Antwerpen en Gent.
  Jouw kwaliteiten: jij gaat graag op pad • sleurwerk schrikt je niet af en je kan enthousiasmeren.
  Werktijden: Je kan ingezet worden van juni tot oktober, met een piek in september. Zowel dag- als avondwerk mogelijk.

Vragen?

Job alert nieuwsbrief

Schrijf je in op onze job alert nieuwsbrief en mis geen enkele vacatureoproep.

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.