09 20 okt. '24
20231011 FFG2023 Martin Corlazzoli COR00185

Vrijwilligers op Film Fest Gent

Elk jaar steunt Film Fest Gent op een groot en divers team van enthousiaste vrijwilligers voor de realisatie van het filmfestival. De vrijwilligers staan in voor een warm onthaal van het publiek op de verschillende festivallocaties, helpen bij de organisatie van de events, de promotie van het festival en het begeleiden van de internationale filmgasten. Een onmisbaar team!

Wat moet je weten als vrijwilliger?

 • Wat kan je doen?

  De vrijwilligers staan in voor een warm onthaal van het publiek op de verschillende festivallocaties, helpen bij de organisatie van de events en de promotie van het festival. Op deze pagina vind je meer informatie bij de verschillende vrijwilligersfuncties. Lees die eerst goed door, zodat je bij aanmelding je voorkeursfuncties kan opgeven.

 • Hoe en vanaf wanneer kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

  Via het inschrijvingsformulier op deze pagina kan je je aanmelden om mee te helpen aan de 51ste editie van Film Fest Gent. Het formulier zal je ook vinden in je MyFFG-account. Heb je nog geen account, dan moet je je eerst registreren. In het formulier vragen we naar je gegevens, je eerdere ervaring bij FFG en je voorkeursfuncties.

  Iedereen is welkom om zich kandidaat te stellen, ongeacht je achtergrond of visies. Je moet wel minimaal 18 jaar zijn.

  Is het je eerste keer? Dan kan je tijdens de registratie een korte uitleg over jezelf doorgeven. Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek in juni.

  Heb je in het verleden al de mouwen opgestroopt voor Film Fest Gent? Een gesprek is niet nodig, maar kan altijd op vraag!

 • Wat verwachten wij van jou?

  Als vrijwilliger ben je ons visitekaartje en het aanspreekpunt voor ons brede publiek.

  We verwachten dat je je engageert voor een vast aantal werkdiensten.

  Het grootste deel van je diensten zal tijdens de festivalperiode vallen. Afhankelijk van de functie kan het zijn dat je ook al voor of na het festival kan werken.

 • Hoe worden de taken en shiften verdeeld?

  Bij de registratie kan je je voorkeurfuncties doorgeven. Op basis daarvan zullen we jou naar aanloop van het festival uitnodigen om een shiftenformulier in te vullen. Daarin kan je zelf een aantal shiften kiezen en ook je beschikbaarheden opgeven. De resterende shifts worden door ons verdeeld op basis van de beschikbaarheden.

 • Wat kan je van ons verwachten?

  Je maakt het festival mee vanop de eerste rij en we zijn je ontzettend dankbaar. Ongetwijfeld zal je voldoening voelen dat je mee films en verhalen van over de hele wereld bij het FFG-publiek brengt. Je ontmoet tijdens het festival ook veel verschillende mensen en doet relevante werkervaring op.

  In ruil voor je vrijwillige inzet krijg je een accreditatiepas die je toegang verschaft tot alle filmvoorstellingen buiten jouw werkuren en zolang er plaatsen zijn bij de aanvang van de vertoning. Hiervoor vragen wij een minimaal engagement dat kan variëren afhankelijk van de functie. Voor sommige teams vragen we een groter engagement. Je krijgt er ook een t-shirt bovenop.

  Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst (onbezoldigd) en bent verzekerd.

 • Is er een vergoeding voor mijn verblijf en transport?

  Als vrijwilliger dien je zelf voor onderdak en vervoer te zorgen. Eventuele reis- en verblijfkosten kunnen niet door het festival worden vergoed. Onkosten die je maakt in het kader van je opdracht, worden wel vergoed.

 • En tijdens de rest van het jaar?

  Tijdens het jaar organiseren we ook meer activiteiten met, door en voor onze vrijwilligers. Blijf op de hoogte via de vrijwilligersnieuwsbrief en de facebookpagina.

Word vrijwilliger bij Film Fest Gent 2024

Vrijwilliger ingang helpen

Publieksonthaal

We hebben allerlei jobs beschikbaar voor onze vrijwilligers. Werk je het liefst van al met veel mensen rondom je en ben je niet bang om het publiek te woord te staan? Dan is publieksonthaal iets voor jou! Je kan middenin de festivalsfeer ticketcontrole of -verkoop doen in het hart van het festival op de Kinepolis-site, of op locatie in Sphinx Cinema of Studio Skoop.

 • Zaal - en ticketcontrole

  Vanaf het moment dat de bezoekers de ingang van de zaal of de ticketcontrole bereiken, draag je bij aan de vlotte en aangename beleving van hun festival. Je controleert de tickets of accreditatiepassen met scanner of visueel. Je zorgt dat de bezoekers aan de juiste zaal staan of hun weg vinden naar de juiste zaal. Je staat mee in voor een tijdige start, controleert of de deuren gesloten zijn en houdt een oogje in het zeil. Na de vertoning spoor je mensen aan om te stemmen voor de publieksprijs.

  Jouw kwaliteiten: je houdt ervan
  mensen te verwelkomen en helpen

  Werktijden: oktober • overdag of 's avonds • in shifts (planning in september)

 • Ticketverkoop en infobalie

  Je staat in voor de avondverkoop van tickets aan de kassa’s van één van de festivallocaties Kinepolis, Sphinx of Studio Skoop. Met je breedste glimlach ontvang je het publiek en beantwoord je al hun vragen over het festival en de filmvertoningen. Je zorgt voor een vlotte en correcte afhandeling van de ticketverkoop. Je kan ook ingeschakeld worden aan de infobalie in Kinepolis. Door zorg je voor een vriendelijk en vlot onthaal van gasten, publiek én andere vrijwilligers. Je bent het eerste aanspreekpunt voor informatie en helpt bezoekers bij praktische problemen zoals vergeten tickets en verloren voorwerpen.

  Voor de start van het festival krijg je een (verplichte) opleiding in het onthaalwezen en de ticketsoftware Ticketmatic.

  Jouw kwaliteiten:
  Sterke digitale skills: je bent vlot in het leren en gebruiken van een nieuwe software
  Goede communicatieve vaardigheden
  Vriendelijke houding en je houdt ervan mensen te helpen
  Je blijft rustig bij lastige situatie
  Je spreekt Nederlands of Engels (min. één van niveau B1/B2)

  Werktijden: oktober • 1 (verplichte) opleiding + min. 4 shifts (ong. 4u) aan de infobalie (namiddag of avond) of aan de kassa (19 -23u)

 • Press & Industry balie en shop

  In het Press & Industry Office aan Kinepolis werk je aan de info- en ticketbalie voor pers en professionelen uit de filmsector en filmstudenten. Die ontvangen daar hun accreditatie, een pas waarmee ze eenvoudig kunnen genieten van het festival. Je leert de verschillende types accreditaties kennen, die verschillende toegangsrechten geven tot filmzalen en events. In Press & Industry Office zorg je voor een vlotte en professionele afhandeling van het printen van de accreditatiepassen en tickets vanuit de ticketsoftware. Je helpt de geaccrediteerden ook op weg met andere praktische vragen. Hiervoor geniet je enkele dagen voor het festival van een (verplichte) opleiding (ook als terugkerend vrijwilliger).

  Daarnaast verkoop je ook de merchandise en cd's van Film fest Gent in de festivalshop.

  Jouw kwaliteiten:
  Sterke digitale skills: je bent vlot in het leren en gebruiken van een nieuwe software
  Goede communicatieve vaardigheden
  Je houdt ervan mensen te helpen
  Professionele, klantvriendelijke houding en een verzorgd voorkomen
  Je spreekt Nederlands of Engels (min. één van niveau B1/B2)

  Werktijden: oktober • 1 (verplichte) opleiding + minimaal 4 shifts (ong. 4u) • in de voor- of namiddag

 • Publieksbegeleiding scholen en families

  Zin om onze jongste bezoekers te verwelkomen in de wereld van de film? Film Fest Gent organiseert enkele KIDSPROOF events en ontvangt elke festivalochtend verschillende klassen uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs in Kinepolis. Heel veel enthousiaste kinderen over de vloer, dat vraagt om veel enthousiaste vrijwilligers! Als publieksbegeleider ontvang je de klassen en begeleidt je hen naar de zalen. Je ondersteunt bij de opbouw, afbouw en publieksbegeleiding van events.

  Jouw kwaliteiten: je kan goed overweg met kinderen (en hun ouders)• enthousiast • je steekt graag de handen uit de mouwen
  Werktijden: oktober • in de ochtend en voormiddag voor schoolvoorstellingen • events op woensdagnamiddag en op zondag

Vrijwiligger helpen

Vliegend team

Je maakt deel uit van een team van Vliegende vrijwilligers dat het FFG-team ondersteunt in de voorbereiding van en tijdens het festival. In weken voorafgaande het festival kan je bijdragen aan verschillende domeinen zoals de promotie van het festival en de productie. Een greep uit de taken: verhuis festivaldiensten, testen van geleverd materiaal, de organisatie van het kantoor, verspreiding van campagnemateriaal,... Hiervoor werk je samen met verschillende festivalteams en word je aangestuurd door de vrijwilligerscoördinator.

Wil je mee mensen warm maken voor een bezoek aan het festival? Dan kunnen we je hulp ook goed gebruiken op de jaarlijkse cultuurmarkt en de Student Kick Off in Gent.

Tijdens het festival word je op verschillende domeinen ingeschakeld, vooral bij de opbouw, afbraak en de publieksbegeleiding van evenementen voor scholen, professionelen of publiek. De basis daarvoor is in Kinepolis Gent.

Daarnaast sta je soms stand-by om in te springen waar vrijwilligers wegvallen of op domeinen waar er plots een onverwachte drukte ontstaat (bar, kassa, ...). Hiervoor ben je bereid ook enkele opleidingen mee te volgen voorafgaande het festival.

Jouw kwaliteiten: je steekt graag letterlijk de handen uit de mouwen • echte teamplayer • sleur- en stapelwerk schrikken je niet af • jij gaat graag op pad
Werktijden: september en oktober


Ffcafe vrijwilliger

In het Film Fest Café

Tijdens het festival vormt het Film Fest Café op de festivalsite het kloppend hart van Film Fest Gent.

Elk jaar zoeken we een team van gemotiveerde barvrijwilligers voor de bediening van bezoekers en gasten. Heb jij al ervaring in de horeca of achter de bar van grotere events? Geniet je van het tappen van een mooi gekraagd biertje of het samenstellen van een heerlijke cappuccino? Is dit jouw manier om bij te dragen aan een fijne festivalbeleving? Dan ben jij de barvrijwilliger die we zoeken!

Samen met het volledige Film Fest Café team van vrijwilligers en barverantwoordelijken sta je in voor een vlotte, kwaliteitsvolle en gastvrije bediening: je neemt bestellingen op, zorgt voor een correcte bereiding van de dranken en afrekening van de bestellingen en je onderhoudt de orde en de netheid van de bar en het café.

Werktijden: Je bent beschikbaar tijdens het festival gedurende enkele dagen overdag en/of 's avonds (in onderling overleg).

Vragen?

Job alert nieuwsbrief

Schrijf je in op onze job alert nieuwsbrief en mis geen enkele vacatureoproep.