08 19 okt. '24
Vrijww

Vrijwilligers op Film Fest Gent

Elk jaar steunt Film Fest Gent op een groot en divers team van enthousiaste vrijwilligers voor de realisatie van het filmfestival. De vrijwilligers staan in voor een warm onthaal van het publiek op de verschillende festivallocaties, helpen bij organisatie van de events, de promotie van het festival en het begeleiden van de internationale filmgasten. Een onmisbaar team!

De 50e editie zit er reeds op. Wij danken alle vrijwilligers voor hun inzet en enthousiasme om deze editie tot een goed einde te brengen.
Hieronder vind je alle informatie rond het vrijwilligerswerk bij Film Fest Gent. De aanmeldingen voor de 51e editie starten in Maart 2024.


Wat moet je weten als vrijwilliger?

 • Hoe en vanaf wanneer kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

  Dat kan vanaf maart 2024 via het inschrijvingsformulier op deze pagina. Dit zal je ook vinden in je MyFFG-account. Heb je nog geen account, dan moet je je eerst registreren. In het formulier vragen we naar je gegevens, je eerdere ervaring bij FFG en je voorkeursfuncties.

  Iedereen is welkom om zich kandidaat te stellen, ongeacht je achtergrond of visies. Je moet wel minimaal 18 jaar zijn.

  Is het je eerste keer? Dan kan je tijdens de registratie een korte uitleg over jezelf doorgeven. Vervolgens nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek in de maanden april tot juni.

  Heb je in het verleden al de mouwen opgestroopt voor Film Fest Gent? Een gesprek is niet nodig, maar kan altijd op vraag!

 • Wat verwachten wij van jou?

  Als vrijwilliger ben je ons visitekaartje en het aanspreekpunt voor ons brede publiek.

  We verwachten dat je je engageert voor een vast aantal werkdiensten.

  Het grootste deel van je diensten zal tijdens de festivalperiode vallen. Afhankelijk van de functie kan het zijn dat je ook al voor of na het festival kan werken.

 • Hoe worden de taken en shiften verdeeld?

  Bij de registratie kan je voorkeurfuncties doorgeven. Op basis daarvan zullen we jou naar aanloop van het festival uitnodigen om een shiftpicker in te vullen. Daarin kan je zelf een aantal shiften kiezen en ook je beschikbaarheden opgeven. De resterende shifts worden door ons verdeeld op basis van de beschikbaarheden.

 • Is er een vergoeding voor mijn verblijf en transport?

  Als vrijwilliger dien je zelf voor onderdak en vervoer te zorgen. Eventuele reis- en verblijfkosten kunnen niet door het festival worden vergoed. Onkosten die je maakt in het kader van je opdracht, worden wel vergoed.

 • Wat kan je van ons verwachten?

  Je maakt het festival mee vanop de eerste rij en we zijn je ontzettend dankbaar. Ongetwijfeld zal je voldoening voelen dat je mee films en verhalen van over de hele wereld bij het FFG-publiek brengt. Je ontmoet tijdens het festival ook veel verschillende mensen en doet relevante werkervaring op.

  In ruil voor je vrijwillige inzet krijg je een accreditatiepas die je toegang verschaft tot alle filmvoorstellingen buiten jouw werkuren en zolang er plaatsen zijn bij de aanvang van de vertoning. Hiervoor vragen wij een minimaal engagement van 7 shiften van samen ongeveer 30 uren. Dit kan licht varieren afhankelijk van de taken. Je krijgt er ook een t-shirt bovenop.

  Barvrijwilligers ontvangen geen accreditatiepas, wel een vergoeding.

  Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst (onbezoldigd) en bent verzekerd.

 • En tijdens de rest van het jaar?

  Tijdens het jaar organiseren we ook meer activiteiten met, door en voor onze vrijwilligers. Blijf op de hoogte via de vrijwilligersnieuwsbrief en de facebookpagina.

Vrijwilliger ingang helpen

Publieksonthaal

We hebben allerlei jobs beschikbaar voor onze vrijwilligers. Werk je het liefst van al met veel mensen rondom je en ben je niet bang om het publiek te woord te staan? Dan is publieksonthaal iets voor jou! Je kan middenin de festivalsfeer ticketcontrole of -verkoop doen in het hart van het festival op de Kinepolis-site, of op locatie in Sphinx Cinema of Studio Skoop.

 • Zaal - en ticketcontrole

  Vanaf het moment dat de bezoekers de ingang van de zaal of de ticketcontrole bereiken, draag je bij aan de vlotte en aangename beleving van hun festival. Je controleert de tickets of accreditatiepassen met scanner of visueel. Je zorgt dat de bezoekers aan de juiste zaal staan of hun weg vinden naar de juiste zaal. Je staat mee in voor een tijdige start, controleert of de deuren gesloten zijn en houdt een oogje in het zeil. Na de vertoning spoor je mensen aan om te stemmen voor de publieksprijs.
  Jouw kwaliteiten: je bent sociaal, klantvriendelijk en efficiënt.
  Werktijden: oktober • overdag of 's avonds

 • Kassaverkoop

  Je staat in voor de avondverkoop van tickets aan de kassa’s van één van de festivallocaties Kinepolis, Sphinx of Studio Skoop. Met je breedste glimlach ontvang je het publiek en beantwoord je al hun vragen over het festival en de filmvertoningen. Je zorgt voor een vlotte en correcte afhandeling van de ticketverkoop. Voor de start van het festival krijg je een opleiding in het onthaalwezen en de ticketsoftware Ticketmatic.
  Jouw kwaliteiten: je bent vlot in het leren werken met een nieuwe software, vriendelijk, hulpvaardig en stressbestendig.
  Werktijden: oktober • 's avonds op alle festivaldagen + 1 opleiding

 • Infobalie Kinepolis

  Een bezoeker verdwaald in het volle FFG-programma? Jij kent de weg! Aan jouw onthaaldesk aan de ingang van Kinepolis, zorg je voor een vriendelijk en vlot onthaal van gasten, publiek én andere vrijwilligers. Je bent het eerste aanspreekpunt voor informatie en helpt bezoekers bij praktische problemen zoals vergeten tickets en verloren voorwerpen.
  Jouw kwaliteiten: je bent vlot in het leren werken met een nieuwe software, vriendelijk, je kan je professioneel opstellen en hulpvaardig.
  Werktijden: oktober • 1 opleiding + overdag of 's avonds

 • Press & Industry balie

  In het Press & Industry Office aan Kinepolis werk je aan de informatie en ticketbalie voor pers en professionelen uit de filmsector. Na een grondige briefing van de P&I medewerker, zorg je voor een vlotte afhandeling van het printen van de accreditatiepassen en tickets voor de gasten vanuit de ticketsoftware van het festival.
  Jouw kwaliteiten: je bent vlot in het leren werken met een nieuwe software, vriendelijk, je kan je professioneel opstellen, bent hulpvaardig en stressbestendig.
  Werktijden: oktober • 1 opleiding • in de voor- of namiddag

 • Vrijwilliger educatie

  Zin om onze jongste bezoekers te verwelkomen in de wereld van de film? Film Fest Gent organiseert enkele KIDSPROOF events en ontvangt elke festivalochtend verschillende klassen uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs in Kinepolis. Heel veel enthousiaste kinderen over de vloer, dat vraagt om veel enthousiaste vrijwilligers! Voor de schoolvoorstellingen zoeken we vrijwilligers om de klassen te ontvangen en hen te begeleiden naar de zalen. Verder kunnen extra ondersteuning gebruiken bij de praktische voorbereiding en publieksbegeleiding van de events.

  Jouw kwaliteiten: je kan goed overweg met kinderen (en hun ouders)• enthousiast • je steekt graag de handen uit de mouwen
  Werktijden: oktober • in de ochtend en voormiddag voor schoolvoorstellingen • events op woensdagnamiddag en op zondag

Vrijwiligger helpen

Achter de schermen

Ook voor vrijwilligers die liever achter de schermen werken, zijn er tal van mogelijkheden!

 • Promotieteam

  Als promotiemedewerker sta je mee in voor een vlotte verspreiding van het campagnemateriaal in de stad en/of daarbuiten. Je krijgt een gebied of wijk toegewezen waarin je op basis van een adressenlijst affiches en folders ronddraagt. Dat kan te voet of met de FFG-fiets of bakfiets. Voor locaties ver buiten het centrum, kunnen we ook mensen met een rijbewijs gebruiken. Met een korte babbel met de handelaars op jouw pad, bekijk je waar het materiaal een plek kan krijgen in de zaak.

  Wil je mee mensen warm maken voor een bezoek aan het festival? Dan kunnen we je hulp ook goed gebruiken op de jaarlijkse cultuurmarkt en de Student Kick Off in Gent. We organiseren ook flyeracties aan andere events, concerten of festivals.

  Jouw kwaliteiten: jij gaat graag op pad • sleurwerk schrikt je niet af • je kan enthousiasmeren
  Werktijden: Je kan ingezet worden van juni tot oktober, met een piek in september. Zowel dag- als avondwerk mogelijk.

 • Vliegende vrijwilligers

  De vliegende vrijwilliger ondersteunt het FFG-team bij de praktische voorbereiding van de filmvertoningen en voorbereiding, opbouw en afbraak van speciale evenementen voor scholen, professionelen of publiek. Je springt in waar vrijwilligers wegvallen of op domeinen waar er plots een onverwachte drukte ontstaat (bar, kassa, ...).

  Jouw kwaliteiten: je steekt graag letterlijk de handen uit de mouwen • echte teamplayer • sleur- en stapelwerk schrikken je niet af
  Werktijden: oktober

Ffcafe vrijwilliger

In het Film Fest Café

Van 11 tot 21 oktober vormt het Film Fest Café op de festivalsite het kloppend hart van Film Fest Gent.

Elk jaar zoeken we een team van gemotiveerde barvrijwilligers voor de bediening van bezoekers en gasten. Heb jij al ervaring in de horeca of achter de bar van grotere events? Geniet je van het tappen van een mooi gekraagd biertje of het samenstellen van een heerlijke cappuccino? Is dit jouw manier om bij te dragen aan een fijne festivalbeleving? Dan ben jij de barvrijwilliger die we zoeken!

Samen met het volledige Film Fest Café team van vrijwilligers en barverantwoordelijken sta je in voor een vlotte, kwaliteitsvolle en gastvrije bediening: je neemt bestellingen op, zorgt voor een correcte bereiding van de dranken en afrekening van de bestellingen en je onderhoudt de orde en de netheid van de bar en het café.

Werktijden: Je bent beschikbaar tijdens het festival gedurende enkele dagen overdag en/of 's avonds (in onderling overleg).
Voor barvrijwilligers is er een onkostenvergoeding voorzien, geen accreditatie.

Vragen?

Job alert nieuwsbrief

Schrijf je in op onze job alert nieuwsbrief en mis geen enkele vacatureoproep.