10 21 okt. '23

Zaterdag 23 april is Dag van de Amateurcineast

P1agmsabmt15hk5uh1tfr1ota13ev1
19 apr. 2016

TAKE '16, opvolger van de 'Dag van de Amateurcineast', is de hoogmis voor iedereen die in Vlaanderen met film bezig is. Op het programma staat een uitgebreide mix van informatieve en praktijkgerichte lezingen, filmvertoningen en feedbackmomenten. De dag wordt georganiseerd door het Centrum voor Beeldexpressie in Cinema Zuid te Antwerpen.

Deze editie van TAKE '16 staat in het teken van 'verbeelding', met sprekers als Douglas Boswell en Michael Van Ostade. Boswell, regisseur van 'Labyrinthus', laat in zijn schedelpan kijken en licht een tipje van de CGI-sluier op. Michael Van Ostade komt zijn laatste kortfilm 'Danse Macabre' voorstellen, een jeugdfilm die hij draaide met een VAF Wildcard.

In de namiddag leidt 'Code 37'-scenarist en Narafi-docent Alain Quateau je langs de valkuilen van het scenarioschrijven. Pieter-Jan De Pue, recent nog winnaar van de prijs voor beste documentaire fotografie op het Sundance festival met 'Land of the Enlightened', is dan weer de aangewezen persoon om iets meer te komen vertellen over belichting.

Verder kan je tijdens TAKE '16 ook feedback krijgen op je eigen films en krijg je een selectie te zien van de prijswinnaars uit de laatste editie van kortfilm festival Ciné Public.

PRAKTISCH
Zaterdag 23 april, 09u45 - 17u30
Cinema Zuid, Waalsekaai 47, Antwerpen

INFO & INSCHRIJVEN
Website TAKE '16
info@beeldexpressie.be of 03 289 12 00
€14/ €16 (incl. enkele drankjes)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.