11 22 okt. '22

Young Critics gezocht voor Workshop

P18v7r4g2dc6u159hktfk68jkc1
13 aug. 2014

Photogénie en Film Fest Gent zijn verheugd om de eerste Young Critics Workshop voor te stellen! We zoeken 5 gemotiveerde jongeren tussen 18 en 26 jaar om hun filmkritisch talent in de strijd te gooien tijdens de 41e editie van het filmfestival.

Ben je niet alleen een echte filmfanaat, maar heb je ook een scherpe pen? Young Critics Workshop biedt je de kans om schrijfervaring op te doen tijdens een internationaal topevenement.

De 5 gelukkigen worden uitgenodigd om de periode van de officiële competitie van het festival (14 tot 22 oktober) te volgen. Ze krijgen de kans om korte recensies te schrijven over alle films van de Officiële Selectie en een diepgaand stuk over één andere film. Deze recensies en artikels worden op de website van het Festival en van Photogénie gepubliceerd. Ze kunnen ook deelnemen aan de persconferenties en aan de Q & A sessies. Internationaal filmcriticus Keith Phipps (The Dissolve) zal samen met Photogenie-team de deelnemers begeleiden.

Wat biedt The Young Critics Workshop nog meer?
- Verblijf en ontbijt in het historische centrum van Gent, van 14 tot 22 oktober
- Lunch verzorgd door het Festival
- Accreditatie met toegang tot alle voorstellingen

Deelnemers zijn verantwoordelijk voor hun eigen reiskosten, de meeste avondmaaltijden en alle andere kosten die er zullen zijn. De deelnemers zullen ook hun eigen laptop nodig hebben.

Wie komt in aanmerking?
Iedereen tussen de 18 en 26 die nog geen professioneel filmcriticus is en die vloeiend Engels spreekt en schrijft.

Hoe solliciteren?
Aanvragen moeten vóór 14 september worden ingediend per e-mail:
editor@photogenie.be, tav Bart Versteirt & Vito Adriaensens

De aanvraag bevat:
- Een motivatiebrief in het Engels (max. 500 woorden)
- Curriculum Vitae
- 3 schriftelijk voorbeelden van artikels of filmrecensies in het Engels (als de oorspronkelijke teksten niet in het Engels zijn, moeten er vertalingen doorgestuurd worden als een bewijs van je Engelse schrijfvaardigheid)
- Een recente pasfoto

De geselecteerde Young Critics worden gecontacteerd per e-mail op 22 september. Meer info kan je vinden op de website van Photogénie.

Update: Inschrijvingen zijn reeds gesloten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.