10 21 okt. '23

Word lid van de Explore Zone Jury op FFG2021!

Explore Zone Jury
Nieuws 02 aug. 2021

Ook dit jaar rekent Film Fest Gent op een vijfkoppige jongerenjury om haar oordeel te vellen uit onze selectie jongerenfilms, op het festival te herkennen aan de tag Explore Zone. Als lid van de jongerenjury ben je van 12 tot 23 oktober 2021 eregast van de 48ste editie van FFG! Tijdens deze editie mag jij mee op zoek gaan naar de nieuwe winnaar van de Explore Zone Award.

Voel je je geroepen? Ben jij...

  • tussen de 18 en 26 jaar?
  • klaar om je mening over film los te laten op de wereld?
  • bereid - indien nodig - om enkele colleges over te slaan om naar de film te gaan?
  • enthousiast om je tien dagen lang cinefiel te laten begeesteren door internationale topfilms?

Schrijf je dan nu in via onderstaand invulformulier en wie weet mag jij binnenkort de Explore Zone Award uitreiken. Inschrijven kan tot en met 31 augustus!

Zo verloopt de selectie:

  • Enkele dagen na je inschrijving ontvang je een code om via het online platform Sooner een film te bekijken. Je hebt de keuze tussen twee opmerkelijke films: ‘Undine’ van Christian Petzold is een bijzondere festivalfilm uit de editie van vorig jaar, en ‘Grave’ van Julia Ducournau werd bekroond met de Explore Award in 2016.
  • Je krijgt enkele weken de tijd om een recensie in te zenden over een van deze films. De vorm kies je zelf: geschreven tekst, podcast, video, vlog, ... Laat je creativiteit de vrije loop!
  • De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury. In de week van 13 september 2021 ontvang je een mail of je al dan niet wordt uitgenodigd voor een volgend gesprek, waarna de jury finaal zal worden samengesteld.
Logo Stu Bru RGB horizontal zwart 1

Stel je nu kandidaat voor onze Explore Zone jongerenjury en deel straks mee de prijzen uit op FFG2021 én maak kans om als StuBru-filmreporter verslag uit te brengen van je avontuur!

Vragen over de jongerenjury of over de inschrijvingen? Stel ze via explorezone@filmfestival.be.

Persoonlijke gegevens *

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.