12 23 okt. '21

Wijkt FACTS-conventie uit naar het Kuipke?

P1875dmqgom2963l1a1t1uhs5so1
18 okt. 2013

Film Fest Gent nodigt de bezoekers van de FACTS conventie in Flanders Expo met aandrang uit om zaterdagavond 19 oktober naar hun roots in het ICC en het aangrenzende Gentse Kuipke terug te keren. Daar is een reden voor. Want de Italiaanse filmmuziekcomponist Riz Ortolani wordt er gehuldigd met de World Soundtrack Lifetime Achievement Award. En wat dat met FACTS te maken heeft? Film-FACTS-fanaten herinnen zich zonder twijfel en met een beetje guilty pleasure horrorfilms als Mondo Cane en Cannibal Holocaust. OK, dat is wellicht lang geleden maar wie van hen is geen fan van Quentin Tarentino die met zijn Kill Bill’s, zijn Django Unchained en andere Inglourious Basterds buiten de gebruikelijke filmlijntjes kleurt. En wie krijgt er geen kick alleen al bij het horen van de titel Drive?

Beleef die kick live in het Kuipke! Want je krijgt al die, door Riz Ortolani geschreven muziek uit vernoemde films te horen in een uitvoering van het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé. Riz Ortolani is er bij. Daarom wordt er muzikaal niet buiten de lijntjes gekleurd.
Geef toe: zo’n kans om beeld en klank van je idolen te combineren is eenmalig en een ideale gelegenheid om de twee conventiedagen van FACTS te overbruggen. Praktisch: De uitvoering van Riz Ortolani’s filmmuziek is een onderdeel van de om 20 u. beginnende uitreiking van de World Soundtrack Awards en Concert in Kuipke Gent. Naast Riz Ortolani is ook de Franse filmmuziekcomponist Alexandre Desplat eregast op de Oscars van de filmmuziek. Harry Potter en de Twilight Saga zijn dus niet veraf. De Deathly Shadows evenmin.


Tickets: €29, €39 en €49 via www.filmfestival.be of telefonisch 070/225 225. Studenten kunnen op vertoon van hun studentenkaart voor de uitzonderlijke prijs van €19 ipv. €29 het concert bijwonen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.