09 20 okt. '24

Vooruit wordt even 'Studio 54'

Screen shot 2018 10 19 at 1550 22
Nieuws 19 okt. 2018
Op 20 oktober kan je om 20u30 nog een laatste festivalfilm meepikken. Vooruit programmeert 'Studio 54' als inzet voor de afterparty van VIDEODROOM. 'Studio 54', een film uit de sectie 'Sound and Vision', past perfect in het VIDEODROOM-programma door de combinatie van film en muziek waar de New Yorkse club voor stond.

Aangevuurd door de genotzucht van de disco opende in april 1977 Studio 54 in Manhattan. Amper drie jaar later was de droom voorbij en zaten de eigenaars in de cel. In die korte tijd werd het echter wel dé plek waar heel New York gezien wilden worden: van Bowie over Pacino en Warhol tot een opkomende projectontwikkelaar genaamd Donald Trump. Twintig jaar na een gelijknamige fictiefilm die met veel vrijheid de steile opgang en de pijnlijke val verhaalde van de hippe Studio 54, is er nu een documentaire die een objectievere kijk wil bieden op de geschiedenis club.Voormalige werknemers - zowel de overlevende eigenaar Ian Schrager en de lichtontwerper als de portier - ontrafelen zowel het succes als het debacle van Studio 54.

Na de film is er nog een afterparty in Vooruit.

Tickets voor de film vind je hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?