09 20 okt. '24

Vooropening: Vicky Cristina Barcelona van Woody Allen

10 sep. 2008
Met de heerlijk leuke en sexy Vicky Cristina Barcelona, de nieuwste film van Woody Allen, vooropent de 35ste editie van het Filmfestival Gent met een smaakmaker van formaat. Voor Scarlett Johansson is het al de derde keer dat zij met Woody Allen samenwerkt, Javier Bardem en Penelope Cruz zijn de nieuwkomers in de wondere wereld van Woody.
Net zoals New York City niet enkel als locatie, maar als een 'personage' fungeerde in Manhattan, speelt het schitterende Barcelona ook een rol in de nieuwste film van Woody Allen. Vicky (Rebecca Hall) en Cristina (Scarlett Johansson), twee jonge Amerikaanse vrouwen, brengen de zomer door in Spanje, bij verre verwanten. Daar ontmoeten ze de flamboyante schilder Juan Antonio (Javier Bardem) en zijn mooie, maar knettergekke, driftige ex-vrouw Maria Elena (Penelope Cruz). Vicky is heel ernstig, ze is verloofd met Doug en zal binnen een paar weken trouwen; Cristina daarentegen houdt van emotionele en seksuele avontuurtjes. De amoureuze verwikkelingen die daaruit volgen, maken de chaos compleet. Vicky Cristina Barcelona is een grappige en onbevooroordeelde meditatie over de romantiek in al haar aspecten, het geluk, het verdriet en het eeuwige mysterie van de liefde. Vicky Cristina Barcelona, maandag 6 oktober om 20u in Kinepolis Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?