Vlaamse tv-series naar Rijsel en Cannes

Canneseries en series mania header
Nieuws 13 mrt 2024
Twee Vlaamse tv-series, Het Vaticaan van Kat Steppe en Moresnet van Frank Van Passel zijn geselecteerd voor respectievelijk Séries Mania in Rijsel en voor Canneseries.

In de documentaireserie Het Vaticaan – De Staat van de Kerk maakt Rik Torfs de balans op van de katholieke kerk in de 21ste eeuw. Hij gaat daarbij in gesprek met zowel de meest hooggeplaatste insiders van de kerk als met gepassioneerde en goed geïnformeerde katholieken. Samen reflecteren ze over de rol en de invloed van het Vaticaan en van paus Franciscus in de wereld en in onze geschiedenis. In zes afleveringen neemt Emmy-genomineerde regisseur Kat Steppe de kijker mee naar het 2000 jaar oude en wereldwijde instituut dat 1,4 miljard volgelingen telt. De serie biedt een kijk op de besloten kring van de paus en laat zien hoe kardinalen, bisschoppen en leden op alle niveau’s werken. Producent van Het Vaticaan is Kristoffel Mertens voor Panenka in coproductie met de VRT die de serie ook zal uitzenden. In Rijsel worden de eerste twee afleveringen in wereldpremière vertoond. Séries Mania heeft er plaats van 15 tot 22 maart 2024.

Het vaticaan de staat van de kerk
Bisschop Léonard in Het Vaticaan - de staat van de Kerk

Moresnet

De fictieserie Moresnet is geselecteerd voor de competitie van het seriesfestival Canneseries dat plaats heeft van 5 tot 10 april 2024. In Moresnet vindt Ben een profetische dodenlijst en moet hij op zoek naar de toekomstige moordenaar van zijn vrienden.

Bij zijn terugkeer naar zijn geboortedorp Moresnet besluit Ben om samen met zijn jeugdvrienden, onder wie journaliste Zoë Kuypers, een tijdscapsule op te graven die ze 22 jaar eerder hadden begraven. In die kist vinden ze het dagboek van Bens mentaal zieke broer Daan. Op de laatste pagina van het dagboek ontdekt Ben een namenlijst met de sterfdata van zijn vrienden. Binnen de tien dagen zal ieder van hen komen te overlijden. Hoe kwam deze lijst in dit tweeëntwintig jaar oude dagboek terecht? En waarom hun namen. Ben en Zoë beginnen een race tegen de tijd om aan hun onomkeerbaar lot te ontsnappen.

Mystery

In deze mystery thriller-serie kruisen twee levensvisies de degens: de maakbaarheid van het leven versus de onontkoombaarheid van het lot. Op 9 april worden in Cannes de eerste twee van de zes delen tellende serie in wereldpremière vertoond.

Moresnet
Boris Van Severen in Moresnet

Moresnet werd gecreëerd door Frank Van Passel, Jef Hoogmartens en Jonas Van Geel, geschreven door Jef Hoogmartens en geregisseerd door Frank Van Passel. De hoofdrol wordt gespeeld door Boris Van Severen, met belangrijke bijrollen voor Leonie Benesch, bekend van Das Lehrerzimmer, Jade Olieberg, Joke Emmers, Nicky De Jong, Bram De Win, Arend Pinoy, Pierre Bokma, Emma Drogunova en Brigitte Hobmeier.

De serie komt dit najaar bij ons uit op Streamz en in Duitsland op ZDF Neo. De productie is van Lompvis in coproductie met Caviar, het Duitse Flare Film en het Nederlandse Pupkin.

DSC 4815

Raf Butstraen

Met decennia filmgeschiedenis op de teller is voormalig filmcriticus Raf Butstraen de geknipte man om het laatste filmnieuws te fileren voor Film Fest Gent.