09 20 okt. '24

Vierde editie compositiewedstrijd op 32ste Filmfestival Gent

11 mrt. 2005
Werk van de laureaat uitgevoerd tijdens World Soundtrack Awards

GENT (14 maart 2005). In samenwerking met SABAM en het Koninklijk Belgisch Filmarchief organiseert het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent de vierde uitgave van de compositiewedstrijd voor jonge Belgische filmcomponisten (tem. 35 jaar). Op zaterdag 15 oktober zal het werk van de laureaat uitgevoerd worden tijdens de ceremonie van de World Soundtrack Awards. Daarnaast ontvangt de winnaar € 2500. Kandidaten kunnen zich nog inschrijven tot en met 31 mei 2005.<?xml:namespace prefix = o ns = 'urn:schemas-microsoft-com:office:office' />

Voor deze vierde editie van de compositiewedstrijd moeten de kandidaten de Belgische nationaliteit hebben, jonger zijn dan 36 jaar en een score componeren voor de stille film 'MEDOR AU TELEPHONE' (Pathé 1907 - 3'), ter beschikking gesteld door het Koninklijk Belgisch Filmarchief. Dit jaar kunnen opnieuw zowel klassieke composities als elektronische scores ingezonden worden. Een professionele jury met internationale ervaring samengesteld uit mensen uit het film-en muziekvak zal de inzendingen zorgvuldig evalueren. Tijdens de World Soundtrack Awards ceremonie op 15 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnende compositie wordt dan ook uitgevoerd.

Voor informatie omtrent inschrijvingen en het wedstrijdreglement kan u terecht bij Danielle Heynickx op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent (tel 09 242 80 67 - danielle.heynickx@filmfestival.be).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?