11 22 okt. '22

Vertoning: Caricaturistes, Fantassins de la Démocratie

P19bjvlgjg1qag1bg31cqp199s21g1
14 jan. 2015

KASKcinema vertoont de film 'Caricaturistes, Fantassins de la Démocratie' in de context van de gruwelijke gebeurtenissen die onlangs in Parijs zijn gebeurd.

De documentaire 'Caricaturistes, Fantassins de la Démocratie' geeft een beeld van twaalf cartoonisten uit alle hoeken van de wereld. Dit meervoudige portret maakt duidelijk dat cartoonisten een bijzonder statuut hebben: het zijn politici noch traditionele journalisten, maar hebben met hun gevatte communicatievorm een onmiskenbare invloed op de publieke opinie. Maar met de kracht van de cartoon gaat ook een gevaar gepaard. Veel aandacht gaat dan ook naar de omstandigheden waarin dit ‘voetvolk van de democratie’ werkt.

De film is een Belgische coproductie en werd vorig jaar geselecteerd voor het festival van Cannes.

Tickets: €5 (standaard) / €3 (reductie)

Mon 19.01 20:30 tot 22:15
Tue 20.01 22:30 tot 00:15

Meer info te vinden op de website van KASKcinema

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.